Τρίτη 20 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Τσάβες: Συνωμοσία Κολομβίας και ΗΠΑ

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Ως σκευωρία και συνωμοσία της Κολομβίας και των ΗΠΑ χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες τις κατηγορίες που διατύπωσε η κυβέρνηση της Κολομβίας, σύμφωνα με τις οποίες «στελέχη των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) και του ELN έχουν τη βάση τους στο έδαφος της Βενεζουέλας».

«Η παράνοια της κυβέρνησης της Κολομβίας», διατύπωσε στο άρθρο του στη στήλη «Las Lineas de Chavez» ο πρόεδρος Τσάβες, προσθέτοντας ότι εάν η «παράνοια συνεχιστεί βασισμένη πάνω στο ιμπεριαλιστικό εγχειρίδιο» των ΗΠΑ, τότε αναγκαστικά η Βενεζουέλα θα οδηγηθεί στο «να παγώσει εντελώς τις σχέσεις των δύο χωρών». Παράλληλα ο πρόεδρος Τσάβες τόνισε ότι «ο πρόεδρος Ομπάμα αποδεικνύεται, και στα λόγια και κυρίως στις πράξεις, ότι είναι μία δεύτερη κυβέρνηση Μπους» καθώς συνεχίζει την ίδια πολιτική, με τις «μόνιμες και εντελώς ψευδείς κατηγορίες» ενάντια στη Βενεζουέλα για την υποτιθέμενη ανάμειξή της στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, αλλά και για τις υποτιθέμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Ο πρόεδρος Ομπάμα ακολουθεί την ίδια ακριβώς επιθετική πολιτική και ακολουθεί την ίδια στρατηγική της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας», κατέληξε ο πρόεδρος Τσάβες.

Τέλος, σε χτεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος Τσάβες τόνισε ότι παρά τις προσπάθειες των αρχών, δεν μπορεί κατηγορηματικά να απορριφθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης «τρομοκρατικών και εγκληματικών ομάδων» που έχει στήσει ο Φρανσίσκο Τσάβες Αμπάρκα ή άλλοι μισθοφόροι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ