Κυριακή 18 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ
Διακοπές χιλιάδων αστέρων!

Από 31 Ιούλη μέχρι 22 Αυγούστου, θα λειτουργήσει φέτος το κάμπινγκ διακοπών της ΚΝΕ

Οι διακοπές και το δικαίωμα στην αναψυχή είναι κατάκτηση της εργατικής τάξης, όπως το 8ωρο, η ασφάλιση κλπ. Ενα δικαίωμα που χρόνο με το χρόνο αφαιρείται από όλο και μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας, των λαϊκών οικογενειών, των εργαζομένων. Από εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Φέτος η ανάγκη για διακοπές είναι ακόμη μεγαλύτερη και τα εμπόδια ακόμη περισσότερα. Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας διοργανώνει, για άλλη μια χρονιά, φθηνές και δημιουργικές διακοπές με θέα τα άστρα. Και απευθύνεται στους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου, στους νέους που δεν έχουν καμία θέση στην τουριστική ανάπτυξη όπως την εννοεί η κυβέρνηση. Και επειδή φέτος οι διακοπές - όπως και άλλες βασικές λαϊκές ανάγκες - παίρνουν το δρόμο των περικοπών, η συμμετοχή αναμένεται να είναι μεγάλη.

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, η ΚΝΕ διοργανώνει κάμπινγκ με πλούσιο πολύμορφο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, με άφθονες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Το κάμπινγκ της ΚΝΕ, που έχει ήδη ταξιδέψει τα προηγούμενα χρόνια στη Λέσβο και στο Πεταλίδι Μεσσήνης, φέτος στήνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο γνώριμο χώρο, στο Αχλάδι Εύβοιας, στις εγκαταστάσεις του Παραθεριστικού Τουριστικού Συνεταιρισμού των εργαζομένων στην «Τυποεκδοτική» (ΠΑΤΟΥΣΥ), από τις 31 Ιούλη μέχρι τις 22 Αυγούστου. Στο χώρο υπάρχει πλήρης υποδομή, ταβέρνα και μπαρ, ντουζιέρες και τουαλέτες και άφθονη φυσική σκιά, ενώ ήδη έχουν γίνει μια σειρά αναβαθμίσεις σε σχέση με τη σκίαση του χώρου, ζητήματα με το νερό έχουν λυθεί, παρεμβάσεις με ξύλινους διαδρόμους στην παραλία.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει επιμεληθεί η ΚΝΕ για την περίοδο που θα λειτουργεί το κάμπινγκ έχουν ήδη προγραμματιστεί μέχρι στιγμής δύο βιβλιοπαρουσιάσεις. Στις 7 Αυγούστου η παρουσίαση του βιβλίου και της ταινίας «Τα σταφύλια της οργής» και στις 10 Αυγούστου «12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ» από τον Αναστάση Γκίκα, συνεργάτη του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ. Για τα Σαββατόβραδα προβλέπονται λαϊκά γλέντια, ενώ πολλά ερασιτεχνικά συγκροτήματα θα δώσουν συναυλίες στο χώρο του κάμπινγκ. Παράλληλα, θα προβληθούν διάφορες αξιόλογες ταινίες, ανάμεσά τους και η κλασική «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι» που θα προβληθεί στις 13 Αυγούστου. Επίσης, θα διοργανωθούν αθλητικά τουρνουά, ενώ θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής». Το πλήρες πρόγραμμα του Κάμπινγκ θα ανακοινωθεί αναλυτικά τις επόμενες μέρες.

Η τιμή συμμετοχής είναι πάρα πολύ χαμηλή και περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Οσοι θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να απευθύνονται - όσο γίνεται πιο έγκαιρα - στις κατά τόπους Οργανώσεις της ΚΝΕ. Να σημειωθεί ότι φέτος υπάρχει πρόβλεψη για νέα ζευγάρια με παιδιά ή για άτομα με ειδικές ανάγκες, να μένουν στα σπιτάκια που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού. Η μετάβαση θα γίνεται οργανωμένα με πούλμαν κάθε Σάββατο (31/7, 7/8, 14/8) από το Μεταξουργείο, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να μεταβούν είτε με δικό τους μεταφορικό μέσο, είτε με το ΚΤΕΛ μέσω Χαλκίδας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ