Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διεθνές Φεστιβάλ στο Διακοπτό

Ο Πολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Ελίκης του Δήμου Διακοπτού «ΙΩΝΕΣ», σύλλογος που παράγει πραγματικό πολιτισμό, πιστό στη λαϊκή παράδοση, παρά την οικονομική ασφυξία των ημερών, οργανώνει το 6ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (24-29/7, 9.15μμ) στην πλατεία των Νικολέικων του Δήμου Διακοπτού στο Αίγιο, με συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από Κίνα, Κορέα, Σλοβακία, Σερβία, Βουλγαρία, Γεωργία και πολλά μέρη της Ελλάδας. Τα χορευτικά συγκροτήματα θα συναντηθούν σε αυτό το «φόρουμ» ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών, μεταφέροντας τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας τους, θα ανταλλάξουν απόψεις για το σήμερα και τη διεθνή οικονομική κρίση και θα διακηρύξουν την αντίθεσή τους ενάντια στο ρατσισμό.

Στο φεστιβάλ (τις εκδηλώσεις θα καλύπτουν το κανάλι της περιοχής και η κρατική σερβική τηλεόραση) θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι αριστούχοι απόφοιτοι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων - Γυμνασίου και Λυκείου του Δήμου Διακοπτού.

Τέλος να σημειωθεί ότι στις 28/7 το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου οργανώνει συναυλία με τον γνωστό Αιγιώτη τραγουδιστή, Γιάννη Καραμάνο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ