Σάββατο 10 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αφηνίασαν οι εργατοπατέρες

Αφηνίασαν οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ στην «Ιντρακόμ» που είδαν τη μέρα της απεργίας την απεργιακή φρουρά, με την καταλυτική συμβολή των ταξικών δυνάμεων, να ακυρώνει το ρόλο τους και το έργο τους. Να σπάει δηλαδή το κλίμα μοιρολατρίας και υποταγής που καλλιεργούν τόσα χρόνια εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ επιτέθηκαν στους εκπροσώπους των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων. Εβγαλαν ακόμα και ανακοίνωση με την οποία αποκαλούν τους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν την απεργία «παρατρεχάμενους γυρολόγους», μιλάνε για «πρακτικές που βλέπουμε σ' άλλους χώρους (λιμάνια κλπ.) να έρχονται πια στην πόρτα μας» και αντιπαραθέτουν το δικαίωμα της εργασίας στο δικαίωμα της απεργίας. Οτι τάχα ένας εργαζόμενος επιλέγει ελεύθερα αν θα απεργήσει ή θα δουλέψει. Δηλαδή, υιοθετούν πλήρως τις συκοφαντίες της κυβέρνησης και των εργοδοτών που εκβιάζουν τους εργαζόμενους με κάθε μέσο για να μην απεργήσουν (αυτό λένε ελευθερία στην εργασία) και την ίδια στιγμή δε λένε κουβέντα για τη σωρεία απολύσεων που γίνονται στην επιχείρηση. Ούτε βέβαια μιλάνε για την καθημερινή βία που ασκείται στους χώρους δουλειάς από τους κεφαλαιοκράτες σε βάρος των εργατών. Αντιθέτως θεωρούν εξαναγκασμό τη μάχη της απεργίας και της περιφρούρησής της που στοχεύει ακριβώς στο να υπερασπίσει το δικαίωμα στην εργασία, συνολικότερα τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Η μόνη απάντηση που τους πρέπει είναι η ακόμη πιο μαζική και μαχητική συμμετοχή στην ταξική πάλη. Μόνο αυτή μπορεί να οδηγήσει σε συνθήκες παρεμβολής εμποδίων στην αντεργατική πολιτική, σε συνδυασμό με τη δημιουργία προϋποθέσεων για την οριστική ανατροπή των κεφαλαιοκρατών και των δυνάμεων που τους στηρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ