Σάββατο 10 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ: «Η συνταγή της ΕΕ: Γηράσκω αεί εργαζόμενος. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά επτά χρόνια προβλέπει η "πράσινη βίβλος" της Επιτροπής» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ: «Ξημέρωσε η μαύρη Πέμπτη για τη χώρα. Από αύριο τίποτα δεν θα είναι το ίδιο (...) θα τρίζουν τα κόκαλα δεκάδων αγωνιστών που πάσχισαν τον 20ό αιώνα για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και γηρατειά ευπρέπειας. Κι έρχεται τον 21ο αιώνα, τον αιώνα της τεχνολογίας και της κατανάλωσης μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι έχει τη λαϊκή εντολή να τα ανατρέψει όλα (...) Αυτή η κυβέρνηση στερεί από τα σημερινά παιδιά και από αυτά που θα γεννηθούν αύριο το δικαίωμα στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και το δικαίωμα της ξεκούρασης μετά από μια ζωή ιδρώτα για τον επιούσιο. Και να 'ταν μόνο τα παιδιά...» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΩΝ: «Το εργασιακό καθεστώς άλλαξε άρδην, οι αμοιβές και οι συντάξεις αναθεωρήθηκαν, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα κυριάρχησαν σχεδόν παντού (...) Εμειναν οι περισσότεροι με την πικρή γεύση των απωλειών, της μεγάλης αγωνίας για το μέλλον, και βεβαίως με αισθήματα οργής και αμφισβήτησης για τους υπεύθυνους της ανατροπής των όρων ζωής (...) Εμεινε ο λαός μόνος και έρημος να παρακολουθεί ακαθοδήγητος την καταστροφή και να χάνει βαθμιαία και τα τελευταία αποθέματα πίστης και εμπιστοσύνης στα κόμματα και στα πρόσωπα. Σήμερα το πλήθος ορίζεται δυστυχώς από τα αρχέγονα αισθήματα της οργής και του φόβου και οδηγείται αναπόφευκτα σε τυφλές και πολλές φορές σε άδικες αμφισβητήσεις (...) Στη βάση της οργής, του φόβου και της αμφισβήτησης θα παραχθούν το επόμενο διάστημα πολιτικά γεγονότα το ίδιο πυκνά και δυναμικά με αυτά που κατεγράφησαν στη ζώνη της οικονομίας (...) Οι επόμενοι μήνες προβλέπονται καυτοί» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

ΔΗΛΩΣΕ ΗΔΗ «ΠΑΡΩΝ»: «Ντόρα: Ψηφίζει επί της αρχής, αλλά καταψηφίζει τα αντισυνταγματικά άρθρα» (το θέμα στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ).

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ: «Η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία είναι πλαστή (...) οι κυβερνητικοί βουλευτές εκβιάζονται και ψηφίζουν παρά τη συνείδησή τους (...) η εικόνα της βουλής (...) ρίχνει λάδι στη φωτιά της έκρηξης (...) η κυβέρνηση ποντάρει στην έλλειψη εναλλακτικής πολιτικής λύσης (...) η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ψηφίζει νόμους που θα καταπέσουν στα δικαστήρια» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ(2010-12-23 00:00:00.0)
Δυναμώνουμε τη φωνή μας(2004-03-03 00:00:00.0)
Επέμεναν ...αυτοδιοικητικά(2002-10-14 00:00:00.0)
Πολιτικά τα κριτήρια ψήφου της νέας γενιάς(2002-07-18 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σήμερα και αύριο στο ΤΕΙ Χαλκίδας(1998-06-02 00:00:00.0)
Εγρήγορση κι αγώνας ως την ύστατη στιγμή(1996-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ