Σάββατο 10 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιλαϊκή στρατηγική σύμπλευση

Οσο πιο πολύ καταρρέει στα μάτια του λαού η προσπάθεια της ηγεσίας της ΝΔ να διαφοροποιηθεί επί της ουσίας από τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, τόσο πιο πολύ θα ωρύεται ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Αυτό ακριβώς έκανε για πολλοστή φορά ο Αντ. Σαμαράς στη χτεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, όταν διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή «από διάφορες πλευρές εξισώνονται οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τις κυβερνήσεις της ΝΔ», ομνύοντας ταυτόχρονα ότι «δεν είμαστε το ίδιο». Τα επιχειρήματα που πρόβαλε στη συνέχεια για να πείσει γι' αυτό τον ισχυρισμό του μόνο μειδιάματα προκαλούν. Γιατί οι μόνες διαφορές που βρήκε μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν ότι η ΝΔ «προειδοποίησε έγκαιρα για την κρίση», «μονιμοποίησε συμβασιούχους που ήταν ρουσφέτια των αντιπάλων της» και ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που έκανε τα περισσότερα πράγματα αντίθετα από αυτά που είχε υποσχεθεί».

Από μόνη της αυτή η απάντηση του Αντ. Σαμαρά αποτελεί επιβεβαίωση της αλήθειας ότι δεν υπάρχει στρατηγική διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια αυτή γίνεται συνείδηση στον εργαζόμενο λαό μέσα από τη μακροχρόνια εμπειρία από τις «γαλαζοπράσινες» κυβερνήσεις. Το ίδιο επιβεβαιώνεται, εκτός των άλλων, και από τη νέα οικονομική πρόταση που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Ζάππειο την περασμένη Τετάρτη, υπό τον βαρύγδουπο και ψευδεπίγραφο τίτλο «στρατηγική ελπίδας για την έξοδο από την κρίση». Στην πραγματικότητα, η στρατηγική της ΝΔ εμπλουτίζει το μείγμα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής με μια γενναία δέσμη φιλομονοπωλιακών μέτρων και είναι συμπληρωματική στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο.

Αυτά τα αντεργατικά μέτρα δεν τα αμφισβητεί στο ελάχιστο η ηγεσία της ΝΔ, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα και από τη στάση που τηρεί στην πράξη απέναντι στην κατεδάφιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Το «όχι επί της αρχής» στο Ασφαλιστικό από τη ΝΔ σε καμία περίπτωση δε σημαίνει «όχι» στις διατάξεις - λαιμητόμο των συντάξεων και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Και βέβαια καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Αντ. Σαμαράς δεν έκρινε σκόπιμο να μιλήσει στη Βουλή για το Ασφαλιστικό. Οσο για τα μέτρα στήριξης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που πρότεινε στο Ζάππειο, ήδη αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησης και γι' αυτό απέσπασαν τα εύσημα του πρωθυπουργού.

«

Μας βρίσκουν σύμφωνους και περιμένουμε τη στήριξή σας και στην πράξη», απάντησε ο Γ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι «αυτά (σ.σ. τα μέτρα) αποτελούν άλλωστε και δεσμεύσεις μας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης». Κανέναν εργαζόμενο, λοιπόν, δεν παραπλανούν οι «διαμαρτυρίες» του προέδρου της ΝΔ ότι το κόμμα του «δεν είναι ίδιο» με το ΠΑΣΟΚ. Ο λαός έχει αποκτήσει πλούσια πείρα, την οποία καλείται τώρα να αξιοποιήσει στο έπακρο. Να καταδικάσει και να τιμωρήσει πολιτικά την κυβέρνηση, τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική. Είναι όρος απαραίτητος για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση.


Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ