Πέμπτη 8 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
  • Αλέκα Παπαρήγα: ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έχετε κάτι το κοινό, η διέξοδος απ' την κρίση πρέπει να ταΐσει κυριολεκτικά με πάφθηνη εργατική δύναμη τους επιχειρηματίες. Δεν είναι μόνο το Ασφαλιστικό, είναι και το Εργασιακό, το Φορολογικό, το Αναπτυξιακό κ.λπ.
  • Παραπλανητικές οι τροπολογίες της κυβέρνησης. Ουσιαστική η στήριξη της κατάργησης της ασφάλισης από ΛΑ.Ο.Σ. - ΝΔ στη Βουλή

Νέος γύρος επίθεσης στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα εκατομμυρίων εργαζομένων, από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών. Με την «Πράσινη Βίβλο» προωθούν συστήματα συνταξιοδότησης, στη βάση «της παράτασης του εργασιακού βίου, της εσωτερικής αγοράς για τις συντάξεις, των μεταρρυθμίσεων για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων», στο πλαίσιο της «Στρατηγικής ΕΕ - 2020». Με το ιδεολόγημα της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και τον εκβιασμό για δημοσιονομική σταθερότητα, προωθούν τη δουλειά ως το θάνατο, συντάξεις πείνας, ιδιωτικοποιούν πλήρως τα συστήματα Κοινωνικής Ασφάλισης, με όχημα τα επαγγελματικά ταμεία. Την ίδια ώρα, στη Βουλή τα αστικά κόμματα ενταφίαζαν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, με το «πακέτο» αντεργατικών και αντιασφαλιστικών διατάξεων του κυβερνητικού νομοσχεδίου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  6  -  9

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ