Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΕΣΥ - ΕΣΗΕΑ
Ιερό το δικαίωμα στην απεργία

Ανακοίνωση των δημοσιογραφικών ενώσεων μετά από πιέσεις που δέχτηκαν συντάκτες του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ 

«To απεργιακό δικαίωμα είναι ιερό και δε θα δεχτούμε υπό οιοδήποτε πρόσχημα την πίεση ή πολύ περισσότερο τη δίωξη συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στην απεργία».

Τα παραπάνω αναφέρουν τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) με κοινή τους ανακοίνωση την οποία κοινοποιούν στους συντάκτες του Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ (τους οποίους και χαιρετίζουν για την καθολική τους συμμετοχή στην προχτεσινή στάση εργασίας) και τους Διευθυντές των Επιχειρήσεων Ενημέρωσης.

Αφορμή για την έκδοση της ανακοίνωσης αποτέλεσαν οι πιέσεις και απειλές που δέχτηκαν από διευθυντές ΜΜΕ, κοινοβουλευτικοί συντάκτες για να μεταδώσουν από τη Βουλή θέμα (πρόταση νόμου Τσουκάτου και άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ) που προέκυψε στη διάρκεια της στάσης εργασίας.

Οι δύο δημοσιογραφικές οργανώσεις στην ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι σύμφωνα με την εξαγγελία της στάσης, αλλά και τη σχετική ανακοίνωση προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες «οι συνάδελφοι εκλήθησαν να μην πραγματοποιήσουν ρεπορτάζ κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, με μοναδική εξαίρεση κάποιο ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός που θα καλυπτόταν μόνο μετά από συνεννόηση με την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ. Τέτοιο γεγονός δεν υπήρξε την 7η Δεκεμβρίου 2000 και κατά συνέπεια τόσο η ΠΟΕΣΥ όσο και η ΕΣΗΕΑ δεν έδωσαν έγκριση να ανασταλεί η απεργία σε καμία στιγμή ή περίπτωση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ