Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τρίπτυχος «Προμηθέας»

Από την Πειραιώς 260 αρχίζει (7/7, 9μ.μ.) ο κύκλος «Προμηθέας» του Φεστιβάλ Αθηνών, που περιλαμβάνει τις εξής παραστάσεις, με θέμα το μυθικό ήρωα:

Στις 7/7, η ομάδα «Studio Oyukalari» της Τουρκάλας ηθοποιού Σαΐκα Τεκάντ ανεβάζει την παράσταση «Αντι-Προμηθέας» (με ελληνικούς υπέρτιτλους). Μια σύγχρονη εκδοχή του μύθου, για τον εγκλωβισμένο στο μικρόκοσμό του σύγχρονο άνθρωπο, που αγωνίζεται όχι για μεγάλες ιδέες, αλλά για τις μικρές, καθημερινές, ασήμαντες και ψεύτικες ανάγκες που δημιουργεί το κοινωνικό σύστημα.

Στις 9, 10/7, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, ο θίασος «Αττις» του Θόδωρου Τερζόπουλου θα παρουσιάσει τον αισχυλικό «Προμηθέα δεσμώτη», με Ελληνες, Τούρκους και Γερμανούς ηθοποιούς, σε μετάφραση και στις τρεις γλώσσες. Η εικαστική όψη της παράστασης είναι έργο του Γιάννη Κουνέλλη, η μουσική του Τάκη Βελλιανίτη.

Στο Ηρώδειο (15/7, 9 μ.μ.) θα παιχθεί «Ο Προμηθέας στην Αθήνα», από την πρωτοποριακή γερμανική ομάδα «Rimini Protokol», που ασχολείται με το «θέατρο ντοκουμέντο». Η παράσταση διαπλέκοντας τον αρχαίο μύθο με τη σύγχρονη πραγματικότητα, χρησιμοποιεί 100 ανώνυμους Αθηναίους (άνδρες και γυναίκες), οι οποίοι εκφράζουν, επί σκηνής, με ποιο πρόσωπο του αρχαίου μύθου ταυτίζονται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ