Κυριακή 4 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
140 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ «ΝΕΟΣΕΤ»
Αγωνιστικά αντιστέκονται οι εργαζόμενοι

 Στις πύλες της «ΝΕΟΣΕΤ»
Στις πύλες της «ΝΕΟΣΕΤ»
«Η ΝΕΟΣΕΤ βλέπει τον κόσμο με τα μάτια σας», λέει το διαφημιστικό της εταιρείας, «αλλά τους εργαζόμενους τους βλέπει με θολό μάτι», πρόσθεσαν οι εργαζόμενοι στο πανό και το έκαναν σύνθημα. Με αυτόν τον τρόπο, δείχνουν την αντεργατική στάση της εργοδοσίας. «Οι απολύσεις συνεχίζονται, έχουν φτάσει 140 και έπεται συνέχεια», δηλώνουν στον «Ρ» συνδικαλιστές του χώρου. Ζητώντας να σταματήσει η αντεργατική επίθεση, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν καθολικά στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε την Τετάρτη το επιχειρησιακό σωματείο, αλλά και στην πανεργατική απεργία της περασμένης Τρίτης.

Στο μεταξύ, η εργοδοσία αρνείται συνάντηση με το σωματείο, αλλά και τριμερή συνάντηση. Βέβαια, η εργοδοσία «βρίσκει και τα κάνει», αφού το νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, της προσφέρουν το έδαφος «να κάνει παιχνίδι» μεταχειριζόμενη το εργατικό δυναμικό σαν «αναλώσιμο είδος», «μιας χρήσης». Δικαιολογημένα, οι εργαζόμενοι έχουν παραφράσει αυτήν την πρακτική, εκφράζοντάς την με το σύνθημα - πανό «στη ΝΕΟΣΕΤ δεν πουλάμε έπιπλα, ξεπουλάμε εργαζόμενους». Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση, οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να το παλέψουν και, όπως μας δήλωσε ο Γ. Σαμαρτζής, πρόεδρος του σωματείου, «αρχικά οι εργαζόμενοι ήταν παγωμένοι, στην πορεία, όμως, κατανόησαν ότι στη σειρά των απολύσεων μπορεί να είναι ο καθένας από μας».

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ, Γ. Μαρίνου, «νίπτει τας χείρας του», αρνούμενο να ενοχλήσει, έστω, την εργοδοσία, παρά τις επιδοτήσεις (με όρους όπως η διατήρηση των θέσεων εργασίας) που έχει παραχωρήσει στην επιχείρηση, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Στο πλάι των εργαζομένων, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ταξικά σωματεία και η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org