Πέμπτη 1 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Απεργία των εργαζομένων στο μετρό

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Με επιτυχία συνεχίστηκε και χτες η απεργία των εργαζομένων στο μετρό της Μαδρίτης. Οι εργαζόμενοι, που απεργούν τρεις ημέρες, διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης, τα οποία ανάμεσα στα άλλα προβλέπουν μείωση κατά 5% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, το «πάγωμα» των μισθών και των συντάξεων, τις περικοπές στις δημόσιες και περιφερειακές δαπάνες.

Ο επικεφαλής του τομέα Μεταφορών της Μαδρίτης Χοσέ Ιγνάσιο Ετσεβάρια επέκρινε τους απεργούς πως δεν παρείχαν τις λιγότερες δυνατές υπηρεσίες, όπως ορίζεται από το συμβόλαιό τους, προειδοποιώντας ταυτόχρονα πως η διοίκηση «του μετρό δε θα διαπραγματευτεί όσο δε γίνονται σεβαστές οι βασικές υπηρεσίες, δε θα διαπραγματευτεί με όποιον παρανομεί».

Οι εργαζόμενοι αναμενόταν να ψηφίσουν χτες το βράδυ για την παράταση της τριήμερης απεργίας τους και σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργιακής τους κινητοποίησης, αλλά δεσμεύτηκαν να λειτουργήσουν οι αμαξοστοιχίες κατά 50% όπως προβλέπεται. Αποφάσισαν επίσης τα δρομολόγια να λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο και να υπάρξει νέα ψηφοφορία τη Δευτέρα για να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν τις αγωνιστικές τους ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ