Τρίτη 29 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ»
Στις 6 Ιούλη η συναυλία του ΠΑΜΕ

Στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, μαζί με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

«Στη μάχη που δίνουμε αξιοποιούμε την προσφορά καλλιτεχνών για να δυναμώσει ο αγώνας. Ενα τραγούδι στον αγώνα κατά της βαρβαρότητας που θέλουν να μας επιβάλουν», σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συναυλία που οργανώνει στις 6 Ιούλη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, μαζί με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. «Θέλουμε να είναι μια μέρα αγωνιστικής δράσης στους τόπους δουλειάς. Το απόγευμα να σμίξουν οι φωνές με το τραγούδι χιλιάδων εργαζομένων, νεολαίας, γυναικών, μεταναστών ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ» συμπληρώνει.

Ηδη σημαντικοί καλλιτέχνες της χώρας σπεύδουν να δηλώσουν συμμετοχή στη σημαντική αυτή αγωνιστική και πολιτιστική πρωτοβουλία. Χτες, κοινοποιήθηκαν οι συμμετοχές του Βαγγέλη Κορακάκη, του Βασίλη Λέκκα και του Λάκη Χαλκιά. Ενώ τη συμμετοχή τους έχουν ήδη δηλώσει οι: Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κούτρας, Αφροδίτη Μάνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Λάκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μάνος Πυροβολάκης.

Σε ανακοίνωσή του για τη συναυλία ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος σημειώνει: «Η Τέχνη μπορεί και πρέπει να παίξει το ρόλο της. Να γίνει η φωνή του ταξικού αγώνα».

«Οι Ελληνες ηθοποιοί σαν κομμάτι των εργαζομένων δεν θα μπορούσαμε παρά να συνεισφέρουμε με το δικό μας τρόπο στην παλικαρίσια μάχη που μήνες τώρα δίνει η εργατική τάξη της χώρας μας, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα που συναποτελούν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο για την απόκρουση των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων. Το ΠΑΜΕ, που σήκωσε το ανάστημα του εργατικού κινήματος κόντρα στην ηττοπάθεια, το συμβιβασμό, το φιλοεργοδοτικό και φιλοκυβερνητικό συνδικαλισμό (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ). Που προσπάθησε να δείξει στο λαό μας ότι έχει δύναμη, ότι οι εργαζόμενοι μπορούν αρκεί να το θέλουν, να σταματήσουν τη βαρβαρότητα», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΗ και παρακάτω τονίζει:

«Στην κλιμάκωση της επίθεσης του μαύρου μετώπου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την ανοιχτή στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ., την ανοχή της ΝΔ και τις εντολές Ευρωπαϊκής Ενωσης, ΔΝΤ, βιομηχανικού και εφοπλιστικού κεφαλαίου, οφείλουμε να κλιμακώσουμε κι εμείς τον αγώνα μας. Το οφείλουμε στην ιστορία μας, στους εργαζόμενους, στην τέχνη μας. Η Τέχνη μπορεί και πρέπει να παίξει το ρόλο της. Να γίνει η φωνή του ταξικού αγώνα. Κανένας καλλιτέχνης δε δικαιούται να σιωπά. Η Τέχνη είναι κραυγή, είναι στίχος, είναι τραγούδι. Αυτό το τραγούδι θα το πούμε όλοι μαζί, στη συναυλία, στις 6 Ιουλίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ