Κυριακή 27 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Λύσσα για το ΚΚΕ και τους εργατικούς αγώνες

Τους φοβίζουν η δύναμη της ταξικής πάλης και οι λαϊκές δυνάμεις που τους εγκαταλείπουν και μπαίνουν στους αγώνες. Γι' αυτό σκυλιάζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.

ΛΕΠΙΔΗΣ

Τους φοβίζουν η δύναμη της ταξικής πάλης και οι λαϊκές δυνάμεις που τους εγκαταλείπουν και μπαίνουν στους αγώνες. Γι' αυτό σκυλιάζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.
Η βρώμικη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και των αστικών ΜΜΕ σε βάρος του ΚΚΕ, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, συνολικά η στάση τους απέναντι στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες εξυπηρετεί τους στόχους τους:

α) Να νομιμοποιήσουν την καταστολή και σε μια πορεία να βάλουν στο γύψο τους ταξικούς αγώνες, ειδικά μπροστά στην επιβολή των βάρβαρων μέτρων που θα ξεσηκώσουν κύμα λαϊκής οργής.

β) Να ενεργοποιήσουν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και να στρέψουν εργαζόμενους ενάντια σε εργαζόμενους, ώστε να αποτρέψουν την οργανωμένη αντίσταση των λαϊκών στρωμάτων.

γ) Να φορτώσουν στο λαό και στους αγώνες του τη σαπίλα και τα αδιέξοδα του συστήματος που αυτοί υπηρετούν και το οποίο γίνεται ολοένα και πιο αντιδραστικό.

Κεντρικό ρόλο σ' αυτή την άθλια επιχείρηση προπαγάνδας ανέλαβε την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός στη Βουλή, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, σχετικά με το μνημόνιο και τις συνέπειες που έχει η εφαρμογή του σε Εργασιακά και Ασφαλιστικό.

Τα εύσημα που απέσπασε από τον ΛΑ.Ο.Σ. και το γεγονός ότι τα ίδια «επιχειρήματα» χρησιμοποίησε την ίδια μέρα και ο Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ, δείχνουν το ενιαίο κέντρο που τροφοδοτεί την επίθεση σε βάρος του λαϊκού κινήματος.

Είπε ο πρωθυπουργός:

1) «Τα δικά σας στελέχη (σ.σ. του ΚΚΕ) δημοσίως αρνούνται την τήρηση του ελληνικού Συντάγματος». Η κυβέρνηση, με τους νόμους που ψηφίζει, διαλύει το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, καταστρατηγεί το δικαίωμα στην εργασία, υπονομεύει βαθύτερα - μέσω των περικοπών και της ιδιωτικοποίησης - την καθολική πρόσβαση στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια. Ολα αυτά είναι αγαθά που προστατεύονται στα χαρτιά ακόμα και από αυτό το αστικό Σύνταγμα, το οποίο η κυβέρνηση κουρελιάζει, και όχι οι εργατικοί αγώνες. Η κυβέρνηση έκανε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με τροπολογία που δίνει το δικαίωμα στον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνίας ή σύμβασης δανεισμού διμερούς ή πολυμερούς με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ, χωρίς να χρειάζεται τη συγκατάθεση του Κοινοβουλίου. Μετά από αυτά εμφανίζεται προκλητικά να μιλάει για το Σύνταγμα, προκαλώντας τον κοινό νου.

2) «Θεωρείτε ότι οι ενέργειες των συνδικαλιστών σας βοηθούν στη μείωση της ανεργίας; (...) Το αντίθετο συμβαίνει, αυξάνονται εκείνοι που κινδυνεύουν, χάνουν δουλειές με τα επεισόδια που συνειδητά προκαλείτε». Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική της είναι που μόνο το α' τρίμηνο του 2010 εκτίναξε το επίσημο ποσοστό της ανεργίας στο 11,7%, από 9,3% που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, αυξάνοντας το ποσοστό της ανεργίας κατά 26,9%. Στέλνοντας ακόμη 124.424 ανθρώπους στην ανεργία, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Η ανεργία είναι σύμφυτη με τον καπιταλισμό και οφείλεται στο γεγονός ότι η παραγωγή είναι άναρχη, οργανώνεται με βάση το κέρδος. Η κρίση επιτείνει την ανεργία, γιατί αντικειμενικά καταστρέφονται παραγωγικές δυνάμεις. Την κρίση αναπαράγουν οι πολιτικές που υπηρετούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτά είναι υπόλογα για την ανεργία.

3) «Περιφρονείτε με τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Δεν σέβεστε τις θυσίες του, με τη μείωση ακόμα και των συντάξεων και των μισθών, για να σώσουμε τη χώρα. Θέλετε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα; Για να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις; Αυτό θέλετε;». Η κυβέρνηση προσπαθεί να ενοχοποιήσει το ΚΚΕ και τους απεργούς για τη μείωση των μισθών και των συντάξεων. Τι κρύβεται από πίσω; Αυτό που ομολόγησε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την προηγούμενη Πέμπτη ο πρωθυπουργός: «Μας περιμένουν ακόμα δύσκολα χρόνια». Δηλαδή, νέα μέτρα, για τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να αποποιηθεί την ευθύνη και να αποπροσανατολίσει τη δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση.

4) «Μας λέτε ότι ο καθένας μπορεί να παίρνει το νόμο στα χέρια του, μας λέτε ότι ο καθένας μπορεί να σηκώνει μπαϊράκι και να κάνει ό,τι θέλει. Και αυτό το θεωρείτε προοδευτικό, κυρία Παπαρήγα; Το δίκιο της αυθαιρεσίας; Το δίκιο του ισχυρού; Αυτή την κοινωνία οραματίζεστε; Θεωρείτε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;». Τους μόνους νόμους που αναγνωρίζει ο πρωθυπουργός είναι αυτοί που πρόσφεραν αρχικά 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες και στη συνέχεια άλλα 10 δισ. ευρώ. Αυτούς που θα ψηφίσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και θα μειώσουν στο 20% τη φορολογία στα κέρδη του κεφαλαίου. Το νόμο που προβλέπεται στο μνημόνιο και «παγώνει» για τρία χρόνια τις αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Υπακοή σ' αυτούς τους νόμους και σ' αυτούς τους ισχυρούς ζητάει η κυβέρνηση και το κεφάλαιο. Μάταια καλούν το ΚΚΕ να υποταχθεί. Παράλληλος στόχος είναι να παρουσιάσουν το ΚΚΕ σαν κόμμα τυχοδιωκτικό, αποκομμένο από τη μαζική λαϊκή πάλη, πράγμα που συγκρούεται με την ίδια την πραγματικότητα, την πείρα του λαού. Αυτό είναι που τους εξαγριώνει περισσότερο.

5)«Δεν θέλετε καμία εξέλιξη στις εργασιακές σχέσεις, σαν να είναι ο κόσμος γύρω μας στάσιμος (...) Εμείς προχωράμε σε μέτρα και για την προστασία των ηλικιωμένων εργαζομένων, αλλά ακόμα και για τις ευέλικτες μορφές εργασίας, τις οποίες χτυπάτε». Ο πρωθυπουργός κατηγορεί τους εργαζόμενους επειδή αντιστέκονται στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει: Υπερδιπλασιασμό του ποσοστού των απολύσεων, μείωση κατά 50% της αποζημίωσης λόγω απόλυσης, μείωση του κατώτατου μισθού στα 590 ευρώ μεικτά, υπονόμευση συνολικά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η αντίσταση σε αυτά και άλλα μέτρα μόνο δίκαιη και αναγκαία μπορεί να χαρακτηριστεί από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων.

6) «Εσείς υπονομεύετε τις θυσίες του ελληνικού λαού (...) εμείς βελτιώνουμε τη θέση εργαζόμενων και συνταξιούχων»! Αυτός που την ίδια μέρα κατέθεσε ένα αντιασφαλιστικό τερατούργημα, με το οποίο καθορίζονται 40 χρόνια υποχρεωτικής εργασίας για πλήρη σύνταξη στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μειώνονται δραματικά οι συντάξεις και καταργούνται η 13η και η 14η σύνταξη. Ο ίδιος που έκοψε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αύξησε δύο φορές το ΦΠΑ, αύξησε τρεις φορές μέσα στο 2010 τον ειδικό φόρο στα καύσιμα (συνολικά κατά 63%), αύξησε κατά 40% τους φόρους στα ποτά και τα τσιγάρα!

7) «Με τη συμπεριφορά σας θέτετε σε κίνδυνο υπάρχουσες θέσεις εργασίας και, φυσικά, στερείτε τη δυνατότητα δημιουργίας και νέων θέσεων εργασίας». Η πραγματικότητα διαψεύδει και εκθέτει την κυβέρνηση. Οι ναυτεργάτες, για παράδειγμα, απεργούν γιατί εξαιτίας των πολιτικών του δικομματισμού από 100.000 που αριθμούσαν τη δεκαετία του '80 έχουν απομείνει περίπου 20.000 και οι μισοί από αυτούς είναι άνεργοι!

8) «Σκεφτείτε την Ελλάδα, σκεφτείτε την πατρίδα, γκρεμίζετε την Ελλάδα, σταματήστε να διασύρετε τη χώρα». Τα λέει αυτά ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που έχει υπογράψει μια δανειακή συνθήκη με την τρόικα, με την οποία «παραιτείται της ασυλίας των περιουσιακών της στοιχείων» υπέρ των δανειστών της, υποθηκεύοντας το σύνολο της δημόσιας περιουσίας. Αυτός που έχει βγάλει στο σφυρί από τις επιχειρήσεις ύδρευσης της χώρας μέχρι τις παραλίες της!


Π. Θ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ