Παρασκευή 25 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Θέλουν άκρα του τάφου σιωπή

Ετοιμοι από καιρό, οι καπιταλιστές, η κυβέρνησή τους, τα κόμματα που σιγοντάρουν την πολιτική που φέρνει κέρδη στο κεφάλαιο και δυστυχία στους εργάτες, ο Τύπος τους στο σύνολό του, εξαπέλυσαν ένα επιθετικό μπαράζ για να αντιμετωπίσουν τη μαζική λαϊκή αντίδραση που ξεσηκώνει το περίφημο μνημόνιο και τα κυβερνητικά μέτρα που το συνοδεύουν. Απέναντι σ' ό,τι κατεδαφίζει κάθε εργατικό δικαίωμα, απέναντι σ' ό,τι θάβει την ίδια τη ζωή των εργατών, θέλουν να επικρατήσει άκρα του τάφου σιωπή. Θέλουν τους ανθρώπους της δουλειάς, τα λαϊκά στρώματα να πέφτουν στη μοιρολατρία και στην υποταγή, να δέχονται τη σφαγή αδιαμαρτύρητα. Θα τους βόλευε ένα κίνημα - μαϊμού, που θα πάλευε για το ρετουσάρισμα του μνημονίου, που θα δεχόταν πάγωμα μισθών και μεροκάματων, που θα παζάρευε για κάποιο επίδομα πτωχοκομείου και θα ευχαριστούσε τους καπιταλιστές γιατί δέχονται να πάρουν στη δούλεψή τους νέα παιδιά με μισό μεροκάματο, που θα αποδεχόταν ότι το τσάκισμα των γυναικών γίνεται για λόγους ισότητας.

Βρίσκουν, όμως, απέναντί τους ένα ταξικό κίνημα που από καιρό έχει ορίσει ποια είναι η διαχωριστική γραμμή, που από καιρό έχει αναλύσει τη συγκεκριμένη κατάσταση και με συγκεκριμένο τρόπο καθόρισε το δρόμο της αντίστασης, το δρόμο της αντεπίθεσης. Το δρόμο μέσα στον οποίο η εργατική τάξη πορεύεται με ένα το κρατούμενο την απειθαρχία, την ανυπακοή και πέρα απ' αυτά προβάλλει αιτήματα και στόχους πάλης που χτυπάνε τα κέρδη των καπιταλιστών, συμβάλλουν στη διαμόρφωση εκείνης της συνείδησης που απαιτείται για να αντιμετωπίσει η εργατική τάξη τις συνέπειες από τη σημερινή καπιταλιστική κρίση έτσι που να χάσουν οι καπιταλιστές, να μη χαθεί η ίδια.

Το γεγονός ότι η προχτεσινή απεργία που κήρυξαν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είχε κεντρικό σύνθημα «Κάτω το μνημόνιο» είναι βήμα μπροστά για το εργατικό κίνημα. Είναι απειλή για τα καπιταλιστικά κέρδη. Δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλα λαϊκά στρώματα, κι άλλα τμήματα της εργατικής τάξης που προς το παρόν μένουν εγκλωβισμένα σε διάφορες διαχειριστικές αυταπάτες. Οι καπιταλιστές και ο μηχανισμός προπαγάνδας τους προσπάθησαν, μ' αφορμή και αυτήν την απεργία, να στρέψουν ένα τμήμα του λαού ενάντια στο άλλο. Ομως, είναι οι εφοπλιστές που αφήνουν τα νησιά χωρίς καράβια. Είναι οι βιομήχανοι που φτωχαίνουν τους εργάτες. Είναι η πολιτική της λιτότητας που χτυπάει όλα τα λαϊκά στρώματα. Στην επίθεση του κεφαλαίου η απάντηση είναι επιμονή στην αποκάλυψή του: Οτι είναι αυτοί - για παράδειγμα - που στερούν από χιλιάδες εργάτες το δικαίωμα στις διακοπές. Είναι αυτοί που κόβουν τις συντάξεις. Είναι αυτοί που μειώνουν τους μισθούς. Είναι αυτοί που αφαιρούν δικαιώματα.

Η επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη έχει αντίπαλο. Και σ' αυτή τη μάχη οι κομμουνιστές, το ΚΚΕ, οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, πρωτοστατούν κερδίζοντας εύσημα τιμής γιατί την ώρα που πρέπει στέκονται στο ύψος της περίστασης, στην πρωτοπορία των λαϊκών αγώνων. Το ΚΚΕ με την πρωτοπόρα θεωρία και πράξη δεν αφήνει στιγμή την εργατική τάξη να ξεχνά ποιος είναι ο αντίπαλος, τα μονοπώλια, ποιος είναι ο δρόμος για την ταξική απελευθέρωση, ο σοσιαλιστικός, οργανώνει αυτόν τον αγώνα κι έτσι θα συνεχίσει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμπαράσταση στους αγώνες του ελληνικού λαού(2014-10-31 00:00:00.0)
Με αφορμή τις εξελίξεις στην Αίγυπτο(2013-07-06 00:00:00.0)
Να απεγκλωβιστεί το κίνημα από όσους στηρίζουν τα μονοπώλια(2013-03-23 00:00:00.0)
ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ στην απεργία 24 Φλεβάρη(2010-02-18 00:00:00.0)
Νέα ώθηση στους αγώνες που έρχονται(2009-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ