Κυριακή 27 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Ο αφελής αστός κύριος Λοβέρδος

1. Δεν με ενδιαφέρει να κατανοήσω το παράλογο που κυριαρχεί στις πράξεις του Λοβέρδου, ιδίως όταν ο ίδιος γυρίζει δεξιά κι αριστερά σαν κατεστραμμένος λόγω των σκληρών μέτρων που έπρεπε να λάβει!

2. Ναι, ο Λοβέρδος σηκώνει ένα σταυρό φτιαγμένο από φελιζόλ.

3. Ο Λοβέρδος καταδέχτηκε να γίνει υπουργός. Αυτή η υπερβολική δόση θυσίας τού δίνει το δικαίωμα να πειραματίζεται πάνω μας και να διαπράττει εγκληματικά λάθη. Μόνο έτσι μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο μας κοιτάζει σαν να είμαστε παράφρονες.

4. Τον Λοβέρδο δεν τον καταδικάσαμε εμείς, αλλά η πραγματικότητα. Οποιος υποστεί την ποινή αυτή, αναγκάζεται, για να τη βγάλει καθαρή, να αγκαλιάσει μια μεγάλη ιδέα, παραμυθιασμένος ότι θυσιάζεται γι' αυτήν: για την Ευρώπη, ρε γαμώτο!

5. Ο Λοβέρδος κολυμπά μέσα στην αγωνία του κόσμου με την άνεση και τις επιδόσεις ολυμπιονίκη. Αυτό που δεν έχει καταλάβει, ο αφελής αστός, είναι ότι θα κολυμπά στο διηνεκές χωρίς να μπορεί να ξεχωρίσει κάποτε αν αυτή είναι η δική του αγωνία ή των άλλων.

6. Αντί να συνδέσει τη μοίρα του με τα τρία κακά της δικής μας μοίρας, ο Λοβέρδος, που αρνείται να εγκαταλείψει το υπουργείο του, επιδίδεται σε δημόσια επίδειξη δειλίας, εκλιπαρώντας για επιείκεια θύτες και θύματα. Στην τελευταία θεατρική του εμφάνιση στα πλατό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, δεν κατάφερε να πείσει με την παράστασή του ούτε τον πρώτο πολίτη της χώρας.

7. Ο Λοβέρδος συμπεριφέρεται σαν ελευθερωτής. Αυτά είναι τα άσχημα παιχνίδια που παίζει ο καθρέφτης. Είναι όμως γνωστό πως μετά την απομάκρυνση από τον καθρέφτη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Εκεί που περίμενε ο υπουργός ότι σε κάθε δημόσια εμφάνισή του θα τον σήκωναν στα χέρια και θα τον περιέφεραν σαν ένδοξη προτομή, πέφτει σε μια οξυμένη κατάσταση, όπου όλοι τον χαζεύουν σαν εξωγήινο και περιμένουν πότε θα ανοίξει η γη να τον καταπιεί.

8. Ο μέντορας του Λοβέρδου δεν κρύβεται. Αυτοκτόνησε.

9. Ο Λοβέρδος είναι τυχερός. Οι υψηλά ιστάμενοι εντολείς του τού χάρισαν μια ψευδαίσθηση μοναδική στη μεγάλη αυλική παράδοση. Αυτή θα είναι στο εξής και ο μόνιμος τόπος διαμονής του. Οσο για την υστεροφημία του...

10. Πρέπει δημόσια να δηλώσουμε την ενοχή μας απέναντι στον υπουργό. Η απείθεια και η επιπολαιότητα μας δημιούργησαν λόγους ικανούς να δοκιμαστεί η αυτοπεποίθησή του και να παραμορφωθεί η αντίληψή του για την πραγματικότητα. Κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να ενδυθεί το ράσο και να κλειστεί στο πρώτο μοναστήρι.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ