Κυριακή 27 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αφορμή για κόντρα των πολυεθνικών

Ενας ολόκληρος πόλεμος συμφερόντων μεταξύ των πολυεθνικών έχει στηθεί γύρω από την μπάλα του φετινού Μουντιάλ, την «Τζαμπουλάνι»
Ενας ολόκληρος πόλεμος συμφερόντων μεταξύ των πολυεθνικών έχει στηθεί γύρω από την μπάλα του φετινού Μουντιάλ, την «Τζαμπουλάνι»
Η κατασκευάστρια εταιρεία της μπάλας του Μουντιάλ, που έχει συγκεντρώσει ήδη πολλά αρνητικά σχόλια από αρκετούς τερματοφύλακες, έδωσε τη δική της απάντηση. Η Adidas τόνισε πως σχεδόν όλες οι χώρες είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν με την μπάλα «Τζαμπουλάνι», πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι χώρες, λοιπόν, που δε χρησιμοποίησαν την μπάλα, στους φιλικούς αγώνες που έδωσαν, όπως για παράδειγμα η Αγγλία, φέρουν οι ίδιες την ευθύνη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Adidas.

«Υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται στα πρωταθλήματά τους με άλλες μπάλες, παίκτες που δεν έπαιξαν στο Κόπα Αφρικα και παίκτες από άλλες χώρες που δεν εξασκήθηκαν καθόλου με τη νέα μπάλα. Αυτοί που δεν τη χρησιμοποίησαν καθόλου, θέλουν χρόνο για να τη συνηθίσουν», τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας Τόμας Σάικβαν.

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε πως το Φλεβάρη, ταξίδεψε σε όλες τις χώρες που μετέχουν στο Μουντιάλ και τις προμήθευσε με μπάλες. Η γερμανική λίγκα ήταν αυτή που έκανε εκτεταμένη χρήση της μπάλας «Τζαμπουλάνι».

Σε Αυστρία, Ελβετία, Πορτογαλία και ΗΠΑ, χρησιμοποιήθηκε επίσης η μπάλα, όπως και σε Γαλλία και Αργεντινή, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Στην Αγγλία πάλι, επειδή στο πρωτάθλημα χρησιμοποιείται μπάλα ανταγωνίστριας εταιρείας (Nike), δεν έγινε εξάσκηση με αυτήν. Ούτε στην Εθνική ομάδα της Αγγλίας έγινε χρήση της όμως, καθώς η Umbro δεν επέτρεψε στα λιοντάρια να τη χρησιμοποιήσουν πριν την έναρξη του Μουντιάλ.

«Κάναμε ενημέρωση στους προπονητές. Τονίσαμε πως για την μπάλα αυτή χρησιμοποιήθηκαν νέα υλικά και τεχνολογίες. Την ίδια ώρα προμηθεύσαμε τις ομοσπονδίες με μπάλες. Δε φταίμε εμείς, αν κάποιοι δεν εξασκήθηκαν με αυτή», ήταν η απάντηση της κατασκευάστριας εταιρείας. Τη γραμμή υπεράσπισης της Αdidas ανέλαβε και η FIFA, όπου μέσω του εκπροσώπου της εξήγησε το σκεπτικό της για να δώσει το ΟΚ στη χρησιμοποίηση της μπάλας. «Η μπάλα προήλθε από την ADIDAS, η οποία είναι για πολλά χρόνια συνεργάτιδά μας και με μεγάλη εμπειρία στον τομέα. Η μπάλα δοκιμάστηκε κι εγκρίθηκε», είπε ο Νίκολας Μενιό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είναι πολλά τα λεφτά...(2014-08-09 00:00:00.0)
Το μεγάλο φαγοπότι των χορηγών(2010-04-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-07-14 00:00:00.0)
Ζήτω η μπάλα!(2004-06-18 00:00:00.0)
Διάκριση Μαραντόνα(2002-06-01 00:00:00.0)
ADIDAS - NIKE 3-0(1998-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ