Κυριακή 20 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Από σήμερα το ραντεβού των μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων γίνονται οι εκδηλώσεις

Σήμερα ανοίγει τις πύλες του το Μαθητικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, που θα διαρκέσει δύο μέρες και θα διεξαχθεί στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Φεστιβάλ όλο το προηγούμενο διάστημα, η Οργάνωση της ΚΝΕ απευθύνθηκε πλατιά στη νεολαία και πήρε μάλιστα δυο ξεχωριστές πρωτοβουλίες: Κάλεσε όλα τα μαθητικά συγκροτήματα που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ να συνυπογράψουν κείμενο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια στον επικίνδυνο διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «μαλακά και σκληρά» και ενάντια στην κουλτούρα της... φυγής.

Στην πρωτοβουλία της αυτή βρήκε ιδιαίτερη ανταπόκριση καθώς όλα τα συγκροτήματα συνυπέγραψαν το κείμενο. Ακόμα, η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ έστειλε επιστολή στα μαθητικά συμβούλια και τους συλλόγους γονέων, καλώντας τους να στηρίξουν το Φεστιβάλ και τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Στη διάρκεια του διημέρου θα γίνουν συναυλίες από τα μαθητικά συγκροτήματα «Θρυαλλίς», «Αθόρυβες νότες», «X-dreams», «Μαύροι κρίκοι», «Λέξεις σφαίρες», «Brainstorm», «Βlank page», «Inner calling», «Forshaken», «Κόκκινα στιχάκια», που έχουν συνυπογράψει κείμενο της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Ακόμα, πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων θα διεξάγεται τουρνουά μπάσκετ.


Σήμερα, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, θεατρική παράσταση από θεατρική ομάδα μαθητών της ΚΝΕ και ομιλία. Για αύριο Δευτέρα, προγραμματίζεται βιντεοπροβολή και η κεντρική ομιλία θα γίνει από την Ελένη Κυγιάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σήμερα σε άλλες πόλεις

Μαθητικά Φεστιβάλ γίνονται, επίσης, σήμερα:

  • Στο Αγρίνιο, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Δημάδη, με ομιλήτρια την Φωτεινή Τσώλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή dvd, εικαστικό διαγωνισμό κόντρα σε όλα τα ναρκωτικά, θεατρικό σκετς, συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα.
  • Στο Κρυονέρι Αττικής, στις 8 μ.μ., στα γήπεδα του μπάσκετ, με ομιλητή τον Δημήτρη Μπακάλη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολιτικό τραγούδι από το συγκρότημα «Νίκος Μπελογιάννης», παρουσίαση του έργου «Γειτονιές του κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου και συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα «Π10».

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org