Σάββατο 19 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αντιδραστικές αποφάσεις στη Σύγκλητο

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν οι δυνάμεις του ΜΑΣ στη συνεδρίαση της Συγκλήτου και διοργανώνουν σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα, για να οργανώσουν τη δράση τους

Από παλιότερη κινητοποίηση των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Λέσχης και στην επιχειρηματική λειτουργία του πανεπιστημίου

Motion Team

Από παλιότερη κινητοποίηση των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Λέσχης και στην επιχειρηματική λειτουργία του πανεπιστημίου
Σύσκεψη, με στόχο την οργάνωση της πάλης για την απόκρουση της αντιλαϊκής θύελλας που χτυπά ταυτόχρονα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, το δικαίωμα στη μόρφωση, στην Υγεία και την Πρόνοια, τσακίζει κάθε δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες, οργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, τη Δευτέρα 21 Ιούνη στις 7 το απόγευμα, στο κινηματοθέατρο της Α' Εστίας του ΑΠΘ.

Το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές να πάρουν θέση δίπλα στο ταξικό εργατικό κίνημα - το ΠΑΜΕ - στην πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Να μη δείξουν καμία ανοχή στην πολιτική που στέλνει τους φοιτητές και σπουδαστές, τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες στην γκιλοτίνα. Να απαντήσουν στην επίθεση που εξελίσσεται σε κάθε μορφωτικό δικαίωμα, που προαναγγέλθηκε και μέσα από την τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ που έγινε στις 16 Ιούνη.

Σε αυτήν τη συνεδρίαση, φάνηκε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για το κλείσιμο της φοιτητικής λέσχης, μέσα από την υποχρηματοδότησή της. Και φυσικά, η Πρυτανεία δεν εμποδίζει αυτήν την εξέλιξη, παρέχοντας στήριξη στην υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων.

Φάνηκε, επίσης, η πρόθεση για περικοπή των δωρεάν συγγραμμάτων από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, με προώθηση του λεγόμενου «ηλεκτρονικού συγγράμματος», που αλλάζει α) το χαρακτήρα του συγγράμματος ως εγχειριδίου στα χέρια του σπουδαστή για την απόκτηση της επιστημονικής γνώσης β) το χαρακτήρα της ίδιας της ύλης κάθε μαθήματος, αφού αυτή θα μετατραπεί σε μια «σούπα» που ηλεκτρονικά θα διαμορφώνεται κατά τη διάρκεια του εξαμήνου. Μάλιστα, ο πρύτανης του ΑΠΘ διαφήμισε αυτήν την πρωτοβουλία λέγοντας πως γίνεται για «περιβαλλοντικούς λόγους».

Παράλληλα, στη Σύγκλητο κατατέθηκε Εσωτερικός Κανονισμός, ο οποίος θα τεθεί προς ψήφιση στην αρχή της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, καθώς και η εισηγητική έκθεση για νέο Γραμματέα του ΑΠΘ (βλέπε μάνατζερ), ο οποίος θα εκλεγεί στην ίδια συνεδρίαση. Σχεδιασμός που προχωρά για να επιταχυνθεί η μετατροπή του Πανεπιστημίου σε Ανώνυμη Εταιρεία.

Το ΜΑΣ με μαζική παράσταση στη Σύγκλητο, ανέδειξε την πολιτική που ευθύνεται για την κατάσταση αυτή. Την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που στηρίζεται από τον ΛΑ.Ο.Σ., καθώς και από τις δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα Πανεπιστήμια. Αυτή την πολιτική υπερασπίζεται και προωθεί η απερχόμενη Πρυτανική αρχή, γι' αυτό προσπάθησε να εμποδίσει το ΜΑΣ να παρέμβει στη συνεδρίαση με μπροστάρη μάλιστα τον ίδιο τον Πρύτανη Α. Μάνθο που αποκάλεσε την αντιπροσωπεία του ΜΑΣ «παράνομη»!!!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ