Παρασκευή 18 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΙΝΤΡΑΚΟΜ»
Στο στόχαστρο εργαζόμενοι με συνδικαλιστική δράση

...συνεχίζοντας το μπαράζ απολύσεων στον όμιλο, αλλά και συνολικά στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών

Από κινητοποίηση του ΣΕΤΗΠ το Γενάρη του 2010 ενάντια στις απολύσεις της HOL
Από κινητοποίηση του ΣΕΤΗΠ το Γενάρη του 2010 ενάντια στις απολύσεις της HOL
Εργαζόμενους με συνδικαλιστική δράση βάζει στο στόχαστρο η διοίκηση της «Ιντρακόμ», η οποία ανακοίνωσε στον Κώστα Κλημόπουλο, μέλος της Σωματειακής Επιτροπής στην επιχείρηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και υποψήφιο με την «Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» στις τελευταίες εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων Ομίλου Ιντρακόμ, ότι θα τον απολύσει στο τέλος του μήνα.

Την ενέργεια της εργοδοσίας καταγγέλλει το ΣΕΤΗΠ, σημειώνοντας ότι στόχος της είναι να απειλήσει «τη συνδικαλιστική δράση και ιδιαίτερα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα». Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία στην «Ιντρακόμ» έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει συνολικά 60 απολύσεις και από αυτές έχει κάνει ήδη τις τρεις. Οι εργαζόμενοι ήδη πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη στάση εργασίας και θα κάνουν νέα τη βδομάδα που έρχεται. Ακόμα, όπως καταγγέλλει το ΣΕΤΗΠ, συνολικά στον «Ομιλο Ιντρακόμ» γίνονται απολύσεις, οι μισθοί μένουν καθηλωμένοι ή μειώνονται, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας γίνονται καθεστώς.

Οι εξελίξεις στην «Ιντρακόμ» είναι μέρος της γενικότερης αντεργατικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο στα δικαιώματα των εργαζομένων. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει το ΣΕΤΗΠ για το συγκεκριμένο κλάδο. Στις εταιρείες VODAFONE, WIND, INTRACOM και VIVODI - OnTelecoms, οι απολύσεις έχουν ξεπεράσει τις 1.500. Μαζί με τις επιχειρήσεις που έκλεισαν ξεπέρασαν τις 3.000 απολύσεις σε διάστημα 1,5 χρόνου. Σε αυτούς δεν έχουν συνυπολογιστεί όσοι «καθημερινά απολύονται με λήξη σύμβασης αλλά δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμα τέτοια στοιχεία». Στην «Τeleperformance επιχείρησαν να απολύσουν συναδέλφισσες που παντρεύτηκαν και δικαιούνταν επίδομα γάμου. Στη Νewsphone, την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τις έντεκα απολύσεις που έκαναν, προχωρούν στην εφαρμογή του νέου νόμου για τις ελαστικές μορφές εργασίας και καλούν ένα-ένα συνάδελφο να υπογράψει νέα σύμβαση. Εχουμε επίσης σε εξέλιξη την αναδιοργάνωση στον ΟΤΕ με 1.700 απολύσεις σε εκκρεμότητα».

Καταλήγοντας το ΣΕΤΗΠ καλεί τους εργαζόμενους στον «Ομιλο Ιντρακόμ» σε κοινό αγώνα με τους άλλους εργαζόμενους, διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις και να ανακληθεί η απόφαση για απόλυση του συναδέλφου Κλημόπουλου Κώστα από τη διοίκηση της «Ιντρακόμ» και άλλα.

  • Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν από χτες οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Metadata», καθώς η εργοδοσία οφείλει μισθούς έως και δύο μηνών. Το ΣΕΤΗΠ, με ανακοίνωσή του, δηλώνει τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ