Πέμπτη 17 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
Καμιά εμπλοκή από την εκάστοτε κυβέρνηση

Την κρυστάλλινη θέση του Κόμματος προσπάθησε να θολώσει χτες ο Χρ. Παπουτσής

Η συνέπεια των θέσεων του ΚΚΕ, που πάγια αντιτίθεται στο διορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση, ενοχλεί. Γι' αυτό ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής προσπάθησε χτες να θολώσει τα νερά και να δημιουργήσει συγχύσεις για την κρυστάλλινη θέση του Κόμματος, κατηγορώντας το σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι δε συναίνεσε στον ορισμό ανώτατων δικαστικών λειτουργών στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Το ΚΚΕ καταψήφισε από την πρώτη στιγμή το σχετικό νόμο που προβλέπει την εμπλοκή της Διάσκεψης των Προέδρων στην επιλογή από τον αρμόδιο υπουργό δυο αντιπροέδρων για το Ελεγκτικό Συμβούλιο (δικαστικό όργανο). Αυτό, όμως, σε τίποτα δεν επέτρεψε τον Χ. Παπουτσή να καταγγείλει σε ανακοίνωσή του την «άρνηση των συναδέλφων της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσουν γνώμη για την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης», τσουβαλιάζοντας το ΚΚΕ με τα άλλα κόμματα και ανακαλύπτοντας «υπονόμευση της νέας κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Ο ίδιος, πάντως, υποχρεώνεται στην ίδια ανακοίνωση να παραδεχτεί ότι «δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά ιδιαίτερα για τη στάση των βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν υπερψηφίσει τις σχετικές διατάξεις», παραδεχόμενος έμμεσα ότι το ΚΚΕ κρατά συνεπή στάση, αφού είχε καταψηφίσει τη σχετική νομοθεσία.

Αυτό επισήμανε - σύμφωνα με πληροφορίες - και στη Διάσκεψη των Προέδρων η βουλευτής του ΚΚΕ, Βέρα Νικολαΐδου, θυμίζοντας ότι το ΚΚΕ διαφώνησε στο σχετικό νόμο και τονίζοντας πως η διαδικασία είναι προσχηματική, επαναφέροντας τη θέση υπέρ της επιλογής των δικαστικών λειτουργών από διευρυμένο εκλεκτορικό σώμα ή από τους ίδιους τους δικαστές. Αξίζει, πάντως, να καταγραφεί η στάση του ΛΑ.Ο.Σ., που συνεπικούρησε την κυβερνητική προσπάθεια για φαινομενική συναίνεση στη διάσκεψη των προέδρων, ακολουθώντας το ΠΑΣΟΚ στις κατηγορίες για «μποϊκοτάρισμα» της διαδικασίας, αφήνοντας υπονοούμενα για άσκηση πιέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ