Σάββατο 12 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Ψήφο στην ΕΣΑΚ για να δυναμώσουν οι αγώνες

Οι δυνάμεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δε θέλουν τη συμμετοχή των εργαζομένων με ελαστικές μορφές απασχόλησης

Να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων (ΣΕΝΕ), να δώσουν απάντηση στη διασπαστική τακτική των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτονομία μαζικοποιώντας τους αγώνες και ενισχύοντας την Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση και Συνεργαζόμενοι (ΕΣΑΚ) του «Ευαγγελισμού» καλεί τους εργαζόμενους η παράταξη ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στις 16 και 17 Ιούνη 2010.

«Οι εκλογές του σωματείου μας γίνονται σε μια περίοδο που από τη μια είναι σε εξέλιξη η αντιλαϊκή θύελλα, από την άλλη υπάρχουν αντιδράσεις που δείχνουν ότι δε μας έχουν στο χέρι, ότι οι θυσίες για την κερδοφορία μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών δεν είναι μονόδρομος» επισημαίνει η ΕΣΑΚ (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ). Τονίζει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ισοπεδώνει τους μισθούς και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και την ίδια ώρα προσφέρει ζεστό χρήμα και κίνητρα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ο τομέας της Υγείας, σαν μέρος του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, αντιμετωπίζεται σαν κόστος που εμποδίζει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων, περιορίζονται οι κρατικές - εργοδοτικές δαπάνες και κοινωνικές παροχές και ενισχύεται η ανταποδοτικότητα, ενώ αυξάνεται και η εντατικοποίηση της δουλειάς των υγειονομικών.

Η ΕΣΑΚ καταγγέλλει ακόμα τη στάση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτονομία. Υπογραμμίζει ότι ευθύνονται για το κλίμα εκφυλισμού στο νοσοκομείο, ότι υπονόμευσαν όλες τις συλλογικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες το προηγούμενο διάστημα (συνελεύσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, απεργίες). Επισημαίνει ακόμα τις τεράστιες ευθύνες τους για τη διάλυση του Σωματείου. «Μαζί οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτονομία: ακύρωσαν τις προηγούμενες αρχαιρεσίες στηρίζοντας την άποψη "σωματείο μόνο των μονίμων" τη στιγμή που πάνω από 1.200 εργαζόμενοι του νοσοκομείου είναι συμβασιούχοι ιδιωτικού δικαίου (ειδικευόμενοι, επικουρικοί, stage, συνεργεία, ενοικιαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ κ.ά.) και συνεχίζουν από κοινού να απειλούν και με δεύτερη ακύρωση τώρα!», τονίζει. Ξεκαθαρίζει ότι όλοι τους προωθούν την, επί της ουσίας, διάσπαση των εργαζομένων, δουλεύουν ενάντια στην ενότητα της εργατικής τάξης. Στον αντίποδα η ΕΣΑΚ υπερασπίστηκε μέχρι τέλους το δικαίωμα όλων των συναδέλφων να συμμετέχουν στις διαδικασίες του Σωματείου, παλεύει στην πράξη για την ενότητα όλων των εργαζομένων. «Η αποδυνάμωσή τους, η αλλαγή συσχετισμών είναι όρος για τη ζωντανή λειτουργία του σωματείου στη βάση των λαϊκών αναγκών! Είναι όρος για την ισχυροποίηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ώστε να εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα και στην πορεία να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική», επισημαίνει η ΕΣΑΚ.

«Η κατάσταση και στο νοσοκομείο μας διαμορφώνει συνθήκες επικίνδυνες για την υγεία του λαού και για τους εργαζόμενους. Η πάλη για την ικανοποίηση των αναγκών των υγειονομικών συνδέεται άρρηκτα με την πάλη για κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, ώστε να είναι αγαθό για όλους με ευθύνη του κράτους και όχι εμπόρευμα. Είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλη ενάντια στην ΕΕ και το ΔΝΤ και με το αίτημα να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία, γιατί μόνο αυτή ευθύνεται για την κρίση», υπογραμμίζει η ΕΣΑΚ.

Και καλεί σε αγώνα για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, να καταργηθεί τώρα το εισιτήριο σε επείγοντα και τακτικά ιατρεία, να προσληφθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό με σχέση εργασίας μόνιμη και αποκλειστική με πλήρη δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων όσοι δουλεύουν στο νοσοκομείο κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ