Σάββατο 12 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Νέα κινητοποίηση προχτές

Νέα παρέμβαση τη Δευτέρα

Μία από τις κεντρικότερες αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, την οδό Βασιλίσσης Ολγας, απέκλεισαν την Πέμπτη το μεσημέρι εργαζόμενοι και μαθητές της Σχολής Τυφλών, διαμαρτυρόμενοι για την ελλιπή χρηματοδότηση που έχει ως αποτέλεσμα να οδηγείται η Σχολή στο κλείσιμο. Οι εργαζόμενοι, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες, ζήτησαν τη μετατροπή της Σχολής από ΝΠΙΔ σε ΝΠΔΔ. Δήλωσαν επίσης ότι δεν πληρώνονται ούτε οι προμηθευτές της Σχολής, με συνέπεια να μην μπορεί να εξασφαλιστεί η διατροφή των μαθητών.

Την κινητοποίηση οργάνωσαν ο σύλλογος εργαζομένων, η Ενωση Τυφλών Βόρειας Ελλάδας, με τη συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης. Η κινητοποίηση θα επαναληφθεί τη Δευτέρα με αποκλεισμό του δρόμου μπροστά απ' τη Σχολή.

Η ΣΕΑΑΝ καλεί τους ανάπηρους, γονείς και κηδεμόνες, τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, να στηρίξουν τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, να ακυρώσουν τα παιχνίδια της κυβέρνησης, της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών για διάλυση της Σχολής και τη χρησιμοποίηση των προβλημάτων της Σχολής στο δικομματικό παιχνίδι. Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της περιοχής να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων της σχολής και του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος ενάντια στη διάλυση της σχολής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ