Σάββατο 12 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΚΑ
«Νίπτει τας χείρας της» η κυβέρνηση

Νέα παρέμβαση του ΚΚΕ, προχτές, στη Βουλή

Η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδου, εμμένει στην πολιτική κάλυψη των τρομοκρατιών ενεργειών της επιχείρησης ΜΕΤΚΑ (Ομιλος Μυτιληναίου) που εδρεύει στο Βόλο, η οποία προχώρησε σε 10 απολύσεις εργαζομένων, επειδή συγκρότησαν ταξικό ψηφοδέλτιο στο εργοστάσιο.

Προκλητικά ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας στην 3η κατά σειρά σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Απόστολου Νάνου, «κρύφτηκε» πίσω από νομικίστικα και διαδικαστικά επιχειρήματα. Οπως είπε, «εμείς ασκήσαμε τις αρμοδιότητές μας», αναφερόμενος σε τριμερείς συναντήσεις που έγιναν, αλλά «ο εργοδότης επιμένει και η διαφορά θα πάει στα δικαστήρια», δηλώνοντας πως «να επιβάλει πρόσληψη το υπουργείο Εργασίας δεν μπορεί». Επίσης παρέπεμψε στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, αφού έχει προσβληθεί δικαστικά από την πλευρά των εργαζομένων. Επίσης για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στις εκθέσεις που έχει κάνει για το θέμα το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Αναφερόμενος στο έγγραφο του ΣΕΠΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ σχολίασε πως «από ό,τι φαίνεται το περιεχόμενό του γράφτηκε στα γραφεία του συγκεκριμένου εργοστασίου». Παράλληλα αναφέρθηκε στο θέμα των κερδών της ΜΕΤΚΑ, τονίζοντας ότι αυτά «ανέρχονται στα 37 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2010 με 2 εκατομμύρια ευρώ ανεκτέλεστη παραγγελία», τονίζοντας ότι προφανώς «δεν υπάρχει λόγος να γίνουν απολύσεις γιατί δήθεν δεν πάνε καλά οι δουλειές τους». Ο Α. Νάνος συνέχισε λέγοντας ότι «είναι παράνομες οι απολύσεις και στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να μην ξεσηκωθούν και απαιτούν μέτρα προς όφελός τους» και ζητώντας «να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι». Μάλιστα αναρωτήθηκε ρητορικά «πώς τυχαίνει να είναι πάντα οι απολύσεις, οι δέκα μέχρι τώρα, από ανθρώπους, εργαζόμενους οι οποίοι στήριξαν το ταξικό ψηφοδέλτιο;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ