Τετάρτη 9 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ
Κινητοποίηση χτες στον Πειραιά

Την επίθεση στο εισόδημα και στα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα βιώνουν στο πετσί τους και οι εργαζόμενοι του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι χτες από νωρίς το πρωί ως το μεσημέρι βρίσκονταν επί ποδός με ένστολη κινητοποίηση.

Οι λιμενικοί νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στην πεζογέφυρα του ηλεκτρικού σταθμού, στον Πειραιά, στη συνέχεια έκαναν πορεία μέσα στο λιμάνι, η οποία κατέληξε σε νέα συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες των λιμενικών Ενώσεων από όλη την Ελλάδα, ενώ στα πανό και στα συνθήματα κυριαρχούσε η φράση: «Κάτω τα χέρια από το Aσφαλιστικό».

Aπό τους ίδιους, στη διάρκεια των ομιλιών των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού ΛΣ (ΠΟΕΠΛΣ) και της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), που έγιναν έξω από το υπουργείο, καταγγέλθηκαν τα χτυπήματα που δέχονται στους μισθούς και στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, όπως και ότι έχουν ετών απλήρωτες υπερωρίες, οδοιπορικά, ενώ αυτή την περίοδο δεν έχουν ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού οι φαρμακευτικοί σύλλογοι τους έχουν κόψει τα φάρμακα λόγω των χρεών των Ταμείων τους.

Αντιπροσωπείες συναντήθηκαν με τον αρχηγό του ΛΣ, Θ. Μπούσιο, και τον γραμματέα Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Θ. Χριστόπουλο, χωρίς να πάρουν απάντηση στα αιτήματά τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων του Λιμενικού βρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, η οποία χαιρετίζοντας την κινητοποίηση επισήμανε ότι ταυτόχρονα με τα όσα βιώνουν, οι λιμενικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν και την ισχυροποίηση του στρατιωτικού χαρακτήρα του Λιμενικού, που προωθεί η κυβέρνηση, ως κατασταλτικού μηχανισμού σε βάρος των αγώνων των εργαζομένων. Επισήμανε ότι για τους λιμενικούς «ο μόνος δρόμος είναι οι κοινοί αγώνες με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ