Τετάρτη 9 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΥΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΣΕΛΜΑΝ»
Μαχητική η κινητοποίηση αλληλεγγύης

Συγκέντρωση και πορεία χτες στο Βασιλικό. Τη συνέχιση της απεργίας αποφάσισε το σωματείο

Στο κέντρο του Βασιλικού διαδήλωσαν οι εργάτες
Στο κέντρο του Βασιλικού διαδήλωσαν οι εργάτες
«Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας μπορούμε να νικήσουμε. Συνεχίζουμε». Αυτό το μήνυμα έστειλαν χτες το βράδυ από το Βασιλικό Εύβοιας - όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ - εργαζόμενοι και σωματεία της περιοχής που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν μαζί με τους εργάτες της ξυλοβιομηχανίας ενάντια στις 22 απολύσεις που έγιναν πρόσφατα στο εργοστάσιο της «ΣΕΛΜΑΝ».

Παράλληλα, στη χτεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στη «ΣΕΛΜΑΝ» αποφάσισε τη συνέχιση των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι την Παρασκευή μετά την αδιαλλαξία της εργοδοσίας να πάρει πίσω τις απολύσεις όπως αυτή εκφράστηκε σε συνάντηση που έγινε με τον διευθυντή του εργοστασίου.

Με κεντρικό αίτημα «πάρτε πίσω τις απολύσεις» πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο κέντρο του Βασιλικού όπου χαιρέτισαν η Ντίνα Βούζη ταμίας του σωματείου στη «ΣΕΛΜΑΝ» και η Αργυρώ Βάθη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Τζαβάρας από τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ και ακολούθησε μαζική και μαχητική πορεία στους δρόμους του Βασιλικού, όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ματώνουν το λαό για την πλουτοκρατία», «η ΣΕΛΜΑΝ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες». Εξω από το εμπορικό κέντρο της περιοχής οι διαδηλωτές φώναξαν: «Εργατιά χωρίς λεφτά μαγαζιά χωρίς δουλειά». Τέλος, οι κάτοικοι της περιοχής που βρέθηκαν στους δρόμους από όπου πέρασε η πορεία εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων στη «ΣΕΛΜΑΝ».

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ

Με ερώτησή τους για τις απολύσεις στη ΣΕΛΜΑΝ και τη ΝΕΟΣΕΤ, στο Βασιλικό Χαλκίδας, όπου έχουν γίνει αντίστοιχα 22 και 5 απολύσεις, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος, Γ. Μαυρίκος και Γ. Γκιόκας τονίζουν ότι «οι εργαζόμενοι και οι φορείς της περιοχής απαιτούν την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων». Ενώ τονίζουν: «Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες. Με την πολιτική της ενισχύει την επιθετικότητα της εργοδοσίας που πετάει στο δρόμο εργαζόμενους οι οποίοι δεν μπορούν να ζήσουν με το απαράδεκτο χαμηλό επίδομα ανεργίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοιχτή υπονόμευση από ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ(2012-02-11 00:00:00.0)
Προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους απεργούς(2010-06-16 00:00:00.0)
Επιτακτική η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ(2010-05-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-07-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2007-07-10 00:00:00.0)
Κορυφώνεται η πολιτική εξόρμηση(2005-07-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ