Τετάρτη 9 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Απέκλεισαν συμβολικά το αμαξοστάσιο

Παλεύουν για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εργαζόμενοι στο χώρο της κατάληψης
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εργαζόμενοι στο χώρο της κατάληψης
Σε κατάληψη του αμαξοστασίου του Δήμου Πετρούπολης προχώρησαν χτες οι συμβασιούχοι μαζί με το σωματείο τους. Οι συμβασιούχοι απαιτούν από τη δημοτική αρχή (ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ) την επαναπρόσληψη όσων συμβασιούχων έχουν απολυθεί και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, όπως προβλέπει και σχετικό ΦΕΚ. Η χτεσινή κινητοποίηση είναι συνέχεια προηγούμενων, με προοπτική την κλιμάκωση της πάλης για το δικαίωμα στη δουλειά. Στα τέλη Μάη απολύθηκαν 12 συμβασιούχοι και αναμένεται να απολυθούν συνολικά πενήντα.

Στη διάρκεια της κατάληψης δόθηκε συνέντευξη Τύπου, στην πύλη του αμαξοστασίου. Ο πρόεδρος του Σωματείου Β. Κατσιαδράμης κατήγγειλε τη στάση της δημοτικής αρχής και το ότι επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, προκειμένου να εξασφαλίσει «εργασιακή ειρήνη», μπροστά στις δημοτικές εκλογές. Ο Μπ. Βορτελίνος, μέλος της διοίκησης του Σωματείου και στέλεχος του ΠΑΜΕ στον κλάδο, υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν ανυποχώρητα την πάλη τους για τη μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Ακόμα επισήμανε ότι η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και οι δήμαρχοί τους. Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να δυναμώσουν την οργάνωση του αγώνα τους δημιουργώντας Επιτροπές Αγώνα σε κάθε χώρο και συντονίζοντας τη δράση τους.

Τέλος, ο συμβασιούχος Βασίλης Βασιλείου επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι με προσωρινές μορφές απασχόλησης δουλεύουν για πολλά χρόνια στο Δήμο και δεν μπορεί σήμερα η δημοτική αρχή να ισχυρίζεται πως δεν μπορεί να μετατρέψει τη σύμβασή τους σε αορίστου χρόνου. «Δεν μπορούμε, είπε, να δεχθούμε την καταπάτηση της αξιοπρέπειάς μας. Δουλεύουμε, δε χρωστάμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για παράταση συμβάσεων και δεδουλευμένα(7/3/2017)
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά(25/1/2017)
Απόπειρα να σταματήσει τον αγώνα των εργαζομένων στο Κολυμβητήριο(8/1/2011)
Ανάπτυξη δράσης για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά(9/12/2010)
Παλεύουν για το δικαίωμα στη δουλειά(3/6/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org