Τρίτη 8 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 61
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Γ. ΖΙΩΓΑΣ
«Η πραγματική εξυγίανση του ποδοσφαίρου»

Για την ανάγκη σύγκρουσης με την εξουσία των επιχειρηματιών προκειμένου να αλλάξει το σημερινό οικοδόμημα του ποδοσφαίρου έκανε λόγο ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ με αφορμή το θέμα της μη αδειοδότησης της ΠΑΕ Ηρακλής από την ΕΠΟ

«Η πραγματική εξυγίανση του ποδοσφαίρου απαιτεί τη δημιουργία ενός άλλου ποδοσφαιρικού οικοδομήματος, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος, θα ελέγχεται σε τακτή βάση από φίλαθλα και άλλα λαϊκά όργανα, θα διοικείται από πραγματικούς φιλάθλους, θα αποκλείει κάθε επιχειρηματική δράση στο ποδόσφαιρο και οι πορείες των ομάδων θα καθορίζονται εντός των γηπέδων. Ενα τέτοιο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα μπορεί να υπάρξει μόνο αν την εξουσία την έχει ο λαός και όχι οι επιχειρηματίες. Αρα απαιτείται σύγκρουση με την εξουσία τους». Τα παραπάνω σημείωσε ο Γιάννης Ζιώγας, βουλευτής του ΚΚΕ, στη διάρκεια της συνάντησης που διοργάνωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση ΕΠΟ - ΠΑΕ Ηρακλής. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. υπέγραψαν έγγραφο στήριξης της ΠΑΕ Ηρακλής και δεσμεύτηκαν πως αύριο, Τετάρτη, θα συνοδεύσουν τους οπαδούς του Ηρακλή στην Αθήνα.

Ο Γιάννης Ζιώγας αναγνώρισε την πολυετή προσφορά του Γυμναστικού Συλλόγου του Ηρακλή, διαχωρίζοντάς τον από την ΠΑΕ. Ξεκαθάρισε όμως ότι οι τελευταίες εξελίξεις και ο σχεδιαζόμενος υποβιβασμός του Ηρακλή αποκαλύπτουν το τέλμα και τη σαπίλα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, τον ανελέητο ανταγωνισμό των επιχειρήσεων στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο. Πρόσθεσε πως ο Ηρακλής καλείται να πληρώσει, με τον υποβιβασμό του, μια πολιτική «εξυγίανσης» που ποτέ δεν έγινε και ποτέ δε θα γίνει γιατί απλά εξυγίανση και υποταγή του αθλητισμού στο κέρδος με την επιχειρηματική δράση είναι πράγματα αλληλοαναιρούμενα. «Η πραγματική εξυγίανση προϋποθέτει την κατεδάφιση αυτού του σάπιου οικοδομήματος, που έχει ως πυλώνες και στηρίγματα επιχειρηματικούς ομίλους και παράγοντες που βρίσκονται πίσω από κάθε διαπλοκή και εντάσσουν σε αυτές τις επιχειρηματικές διαπλοκές το ποδόσφαιρο ως συνιστώσα ή θυγατρική», σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ