Πέμπτη 3 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝ
Εναρξη εν μέσω αντιπαραθέσεων

Εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων και διεργασιών αρχίζει σήμερα το απόγευμα το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ με τις ομιλίες του Αλ. Τσίπρα και του Γραμματέα της απερχόμενης ΚΠΕ Δ. Βίτσα. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με εκλογή νέας ΚΠΕ και προέδρου.

Εσωκομματικές εκτιμήσεις δίνουν την πλειοψηφία και πάλι στο «αριστερό ρεύμα», παρά τη διάσπασή του, καθώς δε φαίνεται να απειλείται απ' το τμήμα που αποχώρησε με επικεφαλής τον Π. Λαφαζάνη. Στελέχη προσκείμενα στον Αλ. Τσίπρα δήλωναν ότι θα καταβάλουν ως και την τελευταία στιγμή προσπάθεια για ενιαία έκφραση σε κοινή λίστα.

Στο φόντο εκτιμήσεων για πτώση των ποσοστών της, στελέχη της «Ανανεωτικής πτέρυγας» έλεγαν χτες πως είναι έτοιμα για όλα τα ενδεχόμενα και επεσήμαναν πως δέχτηκαν σφοδρό πόλεμο στη διάρκεια της προσυνεδριακής διαδικασίας που οδήγησε και στον αποκλεισμό του Φ. Κουβέλη απ' το Συνέδριο. Η «Ανανεωτική πτέρυγα» μετράει και απώλειες στελεχών που κατευθύνθηκαν στη νεοσύστατη «Πρωτοβουλία 2010», η οποία εμφανίζεται με δική της λίστα στο συνέδριο και διεκδικεί σαν τάση την εκπροσώπησή της στην νέα ΚΠΕ.

Σε κάθε περίπτωση, η «Ανανεωτική πτέρυγα» έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποχώρησής της, αν ο ΣΥΝ δεν απεμπλακεί απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που όμως δεν επιθυμεί προς το παρόν καμία απ' τις τάσεις που διεκδικούν την πλειοψηφία.

Στο Συνέδριο θα χαιρετίσει εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν αναμένεται να παρευρεθεί ο Αλ. Αλαβάνος παρότι έχει προσκληθεί ως πρώην πρόεδρος του κόμματος. Ενδεικτικό του κλίματος είναι και τα μηνύματα από οργανώσεις του ΣΥΝ που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο συνέδριο, καταγγέλλοντας χειρισμούς και συμπεριφορές ομαδαρχών της ηγεσίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ