Κυριακή 6 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ν. ΚΟΡΕΑ
Ασιατική δύναμη

Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα της ασιατικής ηπείρου. Το γεγονός ότι έχει λάβει μέρος σε 7 διοργανώσεις επιβεβαιώνει την εκτίμηση αυτή. Για πρώτη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ συμμετείχε το 1954. Η επόμενη ήταν το 1986 και έκτοτε δίνει πάντα το «παρών». Σημαντικότερη διάκριση, αναμφίβολα, η 4η θέση το 2002, όταν συνδιοργάνωσε το τουρνουά με την Ιαπωνία. Πρέπει βέβαια να σημειώσουμε ότι είχε και την προφανέστατη εύνοια από τη διαιτησία.

Είναι δεδομένο ότι διαθέτει μεγάλη εμπειρία, ενώ κύριο χαρακτηριστικό της Ν. Κορέας είναι η ταχύτητα. Εξασφάλισε πολύ άνετα την παρουσία της στα γήπεδα της Ν. Αφρικής. Στα προκριματικά της ασιατικής ζώνης πέτυχε 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και κατετάγη πρώτη (12 βαθμούς) στον όμιλο, ενώ στην τελική φάση των προκριματικών πέτυχε 4 νίκες και 4 ισοπαλίες και επίσης προκρίθηκε ως πρώτη (16 βαθμούς) έχοντας επίσης την καλύτερη άμυνα και επίθεση.

Με την ελληνική ομάδα έχει βρεθεί αντιμέτωπη σε δύο φιλικά. Στις 21/1/2006 η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη 1-1, ενώ στις 6/2/2007 οι Νοτιοκορεάτες επιβλήθηκαν με 1 - 0. Προπονητής της είναι ο ημεδαπός Γιούνγκ Μοο Χου. Οι πλέον αναγνωρίσιμοι και ποιοτικοί παίχτες της είναι ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γι Σουνγκ Παρκ, και ο επιθετικός της Μονακό, Γιάνγκ Τσου Παρκ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ