Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντελώς αβάσιμοι οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης

  Δήλωση του Μπ. Αγγουράκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

Αβάσιμους χαρακτηρίζει τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την εταιρική σχέση ΕΕ - Τουρκίας ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος.

Ολόκληρη η δήλωσή του για την εξέλιξη της εταιρικής σχέσης ΕΕ - Τουρκίας, έχει ως εξής: «Είναι εντελώς αβάσιμοι οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης σχετικά με την εταιρική σχέση ΕΕ - Τουρκίας. Στην πραγματικότητα η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται για άλλη μια φορά ότι "υπάρχουν συνοριακές διαφορές στο Αιγαίο" και προχωρεί ένα βήμα παραπέρα στην αποδυνάμωση του Κυπριακού, αφού δε γίνεται καμιά αναφορά σε υποχρεώσεις της Τουρκίας ή της ΕΕ να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Επιπλέον η ένταξη των θεμάτων αυτών στον "ενισχυμένο πολιτικό διάλογο" και όχι σε αυτή καθεαυτή την "εταιρική σχέση", δίνει τη δυνατότητα τόσο στην ΕΕ όσο και στην Τουρκία να τα χειριστούν με όποιον τρόπο θεωρούν πιο αποδοτικό.

Ικανοποιημένες, όμως, μπορεί να είναι οι μεγάλες δυνάμεις και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων, γιατί με την "εταιρική σχέση" εντείνεται ακόμα πιο πολύ η εκμετάλλευση του τούρκικου λαού και η καταπάτηση βασικών ελευθεριών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ