Σάββατο 29 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο αγώνας των ναυτεργατών

Οι εφοπλιστές, με την κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική να δίνει «αέρα στα πανιά τους», έχουν κηρύξει τον πόλεμο όχι μόνο στους ναυτεργάτες, αλλά σε όλους τους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους νέους των λαϊκών οικογενειών. Οι εφοπλιστές πλέον τα θέλουν όλα. Πέρα από την πλήρη άρση του καμποτάζ για τα κρουαζιερόπλοια, επιδιώκουν πλήρη απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών (όπως προβλέπει και η σχετική Οδηγία της ΕΕ). Χαρακτηριστική ήταν η «ένσταση» που διατύπωσε πρόσφατα η Ενωση των Ακτοπλόων Εφοπλιστών, σημειώνοντας ότι «δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να λυθούν τα προβλήματα της αμερικανικής κρουαζιέρας και όχι τα προβλήματα της ελληνικής ακτοπλοΐας»! Και τι ζήτησε; Ζήτησε την κατάργηση της υποχρέωσης της «ελληνομάθειας» στα πληρώματα των ακτοπλοϊκών πλοίων, την κατάργηση του ΠΔ 177/74 που αφορά τις οργανικές συνθέσεις, κατάργηση της υποχρεωτικής 10μηνης δρομολόγησης και επάνδρωσης των ακτοπλοϊκών πλοίων και να αντικατασταθεί με την 9μηνη δρομολόγηση για τα συμβατικά πλοία και την 5μηνη δρομολόγηση για τα ταχύπλοα. Ακόμα, να εφαρμοστεί ...«εταιρικό ναυτολόγιο», δηλαδή κάθε εταιρεία να διαθέτει έναν αριθμό ναυτεργατών που θα τον περιφέρει στα πλοία, ανάλογα με τις ανάγκες της!

Οι απαιτήσεις των εφοπλιστών και η πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. που τους υπηρετούν δε θίγουν μόνο το δικαίωμα του κλάδου των ναυτεργατών σε εργασία με πλήρη δικαιώματα. Θίγουν το δικαίωμα ολόκληρου του λαού σε ένα ασφαλές και ολοκληρωμένο δίκτυο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Γι' αυτό και ο αγώνας των ναυτεργατών πρέπει να γίνει αγώνας όλου του εργαζόμενου λαού, των μικρομάγαζων, των σπουδαστών, των ανέργων. Από όλους αυτούς ζητά το εφοπλιστικό κεφάλαιο να συμμαχήσουν μαζί του και ενάντια στους ναυτεργάτες, προκειμένου να γίνουν πραγματικότητα οι αξιώσεις του. Αν αυτές περάσουν, οι κάτοικοι των νησιών και οι υπόλοιποι επιβάτες από την ηπειρωτική Ελλάδα θα στερούνται για μήνες την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, αν κάποιος εφοπλιστής κρίνει ότι δεν τον συμφέρει να βάλει δρομολόγια! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τροφοδότηση των νησιών με εμπορεύματα, αλλά και για την επίσκεψη σε ένα γιατρό, νοσοκομείο κ.λπ., που μπορεί να χρειαστεί ένας κάτοικος νησιού. Τα δρομολόγια των πλοίων, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, είναι ήδη επικίνδυνα αραιά και η κατάσταση κινδυνεύει να χειροτερεύσει κατά πολύ.

Δεν μπορεί, λοιπόν, τα λαϊκά στρώματα να βάλουν πλάτη στις αξιώσεις των εφοπλιστών να προσλαμβάνουν όσους ναυτεργάτες θέλουν, να βάζουν πλοία όσους μήνες θέλουν, να ανεβάζουν τις τιμές των εισιτηρίων όποτε θέλουν. Αντίθετα. Εχουν καθήκον να κάνουν και δική τους υπόθεση τον αγώνα ενάντια στην άρση του καμποτάζ. Στο πλευρό των ναυτεργατών να παλέψουν και οι μικρομαγαζάτορες του Πειραιά, της Αθήνας, των νησιών, που θίγονται από τη συρρίκνωση του λαϊκού εγχώριου και ξένου τουρισμού και συνθλίβονται από τα μονοπώλια και τις «all inclusive» κρουαζιέρες και τα ταξιδιωτικά πακέτα.

Είναι ψέμα ότι η άρση του καμποτάζ στα κρουαζιερόπλοια και η πλήρης απελευθέρωση της ακτοπλοΐας θα αυξήσει τον τουρισμό. Αντίθετα, όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι - Ελληνες και ξένοι - με τις οικογένειές τους θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με πλοίο, ενώ τα δρομολόγια θα προσαρμοστούν στην κερδοφορία των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, με κίνδυνο ακόμη και για την ασφαλή ναυσιπλοΐα. Η επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα των ναυτεργατών πρέπει να πάρει βροντερή λαϊκή απάντηση και την ερχόμενη Δευτέρα.


Ελένη ΜΑΪΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ