Σάββατο 29 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Παιχνίδια εντυπώσεων με την κλήτευση Σημίτη

Παιχνίδια εντυπώσεων με την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο «Ζήμενς», παίζουν η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ., σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, επιχειρώντας να κρατήσουν την όλη συζήτηση μακριά από την πολιτική ουσία του υπαρκτού σκανδάλου.

Μετά την ομολογία του Τ. Μαντέλη, κορυφαίου υπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σημίτη ότι χρηματιζόταν από την πολυεθνική «Ζήμενς», χτες, ζητήθηκε από τη ΝΔ η κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού στην Εξεταστική Επιτροπή. Το σχετικό αίτημα ωστόσο κατατέθηκε εκτός της Επιτροπής, με δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Κ. Τζαβάρα, ο οποίος μετέχει στη συγκεκριμένη Εξεταστική της Βουλής και επικαλείται τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την κατάθεση Μαντέλη.

Ανάλογο ζήτημα - επίσης εκτός της Εξεταστικής - έθεσε και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας χτες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης Ερώτησης που είχε καταθέσει προς τον πρωθυπουργό και απαντήθηκε από τον Θ. Πάγκαλο. Τοποθετούμενος στο αίτημα του Γ. Καρατζαφέρη, ο Θ. Πάγκαλος τον παρέπεμψε στην απόφαση των κυβερνητικών βουλευτών στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Τη συζήτηση επέλεξε να συντηρήσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, από την Κομοτηνή όπου βρισκόταν με τον πρωθυπουργό, λέγοντας με νόημα ότι «την αρμοδιότητα για κλήτευση μαρτύρων έχουν μόνο οι Εξεταστικές».

Σε κάθε περίπτωση, η πρωτοβουλία της ΝΔ να θέσει ζήτημα κλήτευσης του Κ. Σημίτη προκάλεσε και εσωκομματικές αντιδράσεις, καθώς πολλοί βουλευτές, προερχόμενοι κυρίως από το καραμανλικό στρατόπεδο, θεωρούν ότι πραγματικός στόχος είναι ο Κ. Καραμανλής, τον οποίο εδώ και καιρό η Ρηγίλλης πιέζει να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του. Δεν είναι λίγοι και εκείνοι που εκτιμούν ότι η κλήτευση Σημίτη εξυπηρετεί το συμψηφισμό με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, για το οποίο θεωρούν πιθανό τελικά να ζητηθεί από τον Κ. Καραμανλή να εξεταστεί σαν μάρτυρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ