Πέμπτη 27 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΑΕΕ
Στη λογική των εισπρακτικών μέτρων

Μέτρα άμεσης ανακούφισης των ασφαλισμένων ΕΒΕ, ζήτησαν χτες συνδικαλιστές, με πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΒΕ

Επιμένει στη λήψη μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα σε βάρος των ασφαλισμένων, ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) Κ. Παπαθανασίου, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με την κυβερνητική πολιτική. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), συνδικαλιστές επαγγελματοβιοτέχνες πραγματοποίησαν χτες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ στην Αθήνα και διατύπωσαν συγκεκριμένα αιτήματα προς το ΔΣ του ΟΑΕΕ για την ανακούφιση των ασφαλισμένων. Οι απαντήσεις στην αντιπροσωπεία, που συναντήθηκε με τον διοικητή, επιβεβαίωσαν ότι μόνον ο αγώνας μπορεί να εγγυηθεί τη βελτίωση των δικαιωμάτων των μικρών ΕΒΕ και την επιβίωση του Ταμείου τους, με παροχές και όρους που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες. Η έκφραση συμπάθειας και οι ευχές περίσσεψαν από τον διοικητή, αλλά, στην πράξη, χιλιάδες ασφαλισμένοι οδηγούνται ακόμη και στη φυλακή για χρέη προς τον ΟΑΕΕ, ενώ παράλληλα στερούνται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους περίθαλψης.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε η ΠΑΣΕΒΕ στον διοικητή, επισημάνθηκε: «Γνωρίζετε ότι τα προβλήματα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, αυτήν την περίοδο λόγω και της οικονομικής κρίσης, είναι ιδιαίτερα οξυμένα. Η συρρίκνωση της δουλειάς και του εισοδήματος δυσκολεύουν τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις πάγιες υποχρεώσεις τους, βάζουν σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του μαγαζιού τους, τη δουλειά τους. Οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στις σημερινές συνθήκες επιδεινώνουν τα προβλήματα.

Οι επαγγελματίες που χρωστάνε στον ασφαλιστικό μας οργανισμό ξεπερνούν τις 300.000, οι οποίοι αναμένονται να αυξηθούν σημαντικά λόγω της οικονομικής κρίσης. Είναι γνωστό ότι μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας, κατεστραμμένοι οικονομικά, διώκονται για χρέη τους στο Ταμείο. Είναι δίκαιο το αίτημα να σταματήσει η δίωξή τους και ο κίνδυνος φυλάκισής τους».

Η ΠΑΣΕΒΕ ζήτησε άμεσα:

  • Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των συναδέλφων που οφείλουν στον ΟΑΕΕ και αδυνατούν να πληρώσουν και να χρίζουν δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
  • Μείωση 10% των ασφαλιστικών εισφορών όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
  • Ρύθμιση των χρεών των ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ με μακρόχρονες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις και τόκους.
  • Αύξηση των συντάξεων κατά 10%, με κατώτερη σύνταξη στα 1.150 ευρώ.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα, η συμμετοχή στα συλλαλητήρια είναι ο μόνος δρόμος», τόνισαν μετά το τέλος της συνάντησης τα στελέχη της ΠΑΣΕΒΕ και έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού για την 1η του Ιούνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένας αυτοαπασχολούμενος μόνος του απέναντι στα προβλήματα (28/9/2013)
Κανένας αυτοαπασχολούμενος μόνος του απέναντι στα προβλήματα (28/9/2013)
Αγωνιστικά για το Ασφαλιστικό (6/12/2012)
Απαίτηση για άμεσες λύσεις από τον ΟΑΕΕ (24/2/2012)
Ψήφος καταδίκης της αντιασφαλιστικής πολιτικής (24/9/2009)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org