Τετάρτη 26 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Μνημόνιο μνημειώδους ξεδιαντροπιάς!

Ο κύριος Λοβέρδος καμώνεται τον «αντιστασιακό»!

*

Το θράσος τους δεν έχει προηγούμενο. Την Κυριακή βγήκε ο Παπανδρέου και δήλωσε ότι αν ήταν εργαζόμενος θα ήταν κι αυτός «διαδηλωτής», ότι θα κατέβαινε στις απεργίες κατά της πολιτικής του... Παπανδρέου!

*

Προχτές και χτες πήρε τη σκυτάλη ο Λοβέρδος, που έφτασε στο σημείο να παριστάνει τον «μαχητή του Ρούπελ», να ποζάρει ως άλλος «Παλαιολόγος», έτοιμος να προσφέρει και την ύστατη ρανίδα του αίματός του πολεμώντας ενάντια στις ορδές, ποιανού; Μα, του... Λοβέρδου!

***

Το παραμύθι, το δούλεμα, είναι πρωτοφανές.

*

Του στείλανε επιστολή από την τρόικα - λέει ο υπουργός Εργασίας - και του ζητάνε να προσαρμόσει επί το δυσμενέστερον το προσχέδιο του Ασφαλιστικού.

*

Και αμέσως - λέει ο Λοβέρδος - μπήκε σε φάση πυρετώδους «διαπραγμάτευσης» με την τρόικα.

Παλεύει με νύχια και με δόντια, τα έχει μπήξει κατά το κοινώς λεγόμενο, διότι δε θέλει - ο Λοβέρδος - να εφαρμόσει όσα υποδεικνύει η τρόικα.

Αρνείται - λέει ο Λοβέρδος - να ανεβάσει τη σύνταξη στα 40 χρόνια δουλειάς, δε θέλει να μας περάσει κολάρο τις νέες ρυθμίσεις από το 2015, όπως ζητάνε το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ.

*

Και έτσι, σουλατσάρει ο Λοβέρδος στα κανάλια, στα ίδια και πάντα πρόθυμα κανάλια να υπηρετούν το ψεύδος, και το «παίζει»... Λεωνίδας στις Θερμοπύλες!

***

Εδώ που τα λέμε, τέτοια αναισχυντία απαιτεί ιδιαίτερες «ικανότητες». Και απ' ό,τι φαίνεται ο κύριος Λοβέρδος τις διαθέτει.

Απόδειξη:

Τι είναι αυτό που το «αρνείται» και το «διαπραγματεύεται» ο Λοβέρδος; Τι είναι αυτό απέναντι στο οποίο «ανθίσταται» με «πατριωτικό σθένος»;

Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από ό,τι ακριβώς ψήφισε ο ...Λοβέρδος!

*

Ο Λοβέρδος «αγωνίζεται» ενάντια σε όσα ο... Λοβέρδος, η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ., μόλις πριν δυο βδομάδες, τα επέβαλαν (με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα) και τα κατέστησαν «υπέρτατο νόμο»!

*

Αυτό στο οποίο «αντιστέκεται» ο Λοβέρδος είναι το μνημόνιο μεταξύ κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, το οποίο εδώ και δεκαπέντε μέρες ο Λοβέρδος... το υπερψήφισε!

***

Ιδού τι αναφέρει το μνημόνιο:

*

«Το Κοινοβούλιο θα υιοθετήσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος προκειμένου να εξασφαλιστεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η βιωσιμότητά του. Η μεταρρύθμιση θα σχεδιαστεί σε στενή διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, και η εκτιμώμενη επίπτωσή της στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα θα επικυρωθεί από την Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της ΕΕ. Οι παράμετροι του συστήματος θα εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη αναλογιστική ισορροπία, όπως καθορίζεται από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή. Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

*

-- Απλούστευση του κατακερματισμένου συστήματος συντάξεων με τη συγχώνευση των υφιστάμενων συνταξιοδοτικών ταμείων σε τρία ταμεία και θέσπιση ενός ενιαίου νέου συστήματος για όλους τους τωρινούς και μελλοντικούς εργαζόμενους (...).

*

-- Σταδιακή αύξηση της ελάχιστης ανταποδοτικής περιόδου για συνταξιοδότηση με πλήρη σύνταξη από 37 σε 40 έτη έως το 2015. (...)

*

-- Μείωση των συνταξιοδοτικών παροχών (κατά 6% ετησίως) για τα άτομα που συνταξιοδοτούνται μεταξύ των ηλικιών 60 και 65, με περίοδο συνεισφορών μικρότερη των 40 ετών».

*

(Μνημόνιο, Παράρτημα ΙV, σελίδες 6 - 7)

***

Ολα αυτά, ο Λοβέρδος, τα ψήφισε!

Ο ίδιος που έκοψε τις συντάξεις των γερόντων και τώρα πάει να κόψει τη σύνταξη και από τις χήρες!

Ολα αυτά, που τώρα υποτίθεται ότι «δίνει μάχη» για να μην εφαρμοστούν, τα έχει κάνει νόμο του κράτους:

*

Και την παροχή πλήρους σύνταξης μόνο μετά από 40 χρόνια δουλειάς. Και την εφαρμογή του μέτρου της 40ετίας από το 2015 και όχι από το 2018. Και τη μείωση της σύνταξης κατά 6% ετησίως για όποιον ασφαλισμένο έχει «συνεισφορά μικρότερη των 40 ετών». Και τη συγχώνευση των Ταμείων σε τρία.

Ολα!

*

Ολα αυτά τα έχει συμφωνήσει, τα έχει συνομολογήσει, τα έχει συνυπογράψει και τα έχει υπερψηφίσει ο Λοβέρδος.

Αλλά τώρα (νομίζει ότι) μας δουλεύει. Αυτός και η κυβέρνησή του. Δημαγωγούν, εμπαίζουν, περιγελούν τον κοινό νου.

Αφού ψήφισαν το μνημόνιο της απανθρωπιάς, τώρα επιδίδονται στο μνημειώδες επικοινωνιακό ψεύδος!

Διαλύουν τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων, σακατεύουν τις ελπίδες και τα όνειρα και την ίδια ώρα κοροϊδεύουν. Χωρίς ντροπή. Χωρίς τσίπα. Χωρίς φιλότιμο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ