Τετάρτη 26 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πορείες Ειρήνης και εκδηλώσεις

ΑΘΗΝΑ

Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στην 31η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που διεξάγεται την ερχόμενη Κυριακή, στις 30 του Μάη, και είναι αφιερωμένη στον αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Η μαραθώνια πορεία έχει αφετηρία τον Τύμβο του Μαραθώνα, στάσεις στα γνωστά σημεία (Ν. Μάκρη, Ραφήνα, Πικέρμι, Παλλήνη, Αγ. Παρασκευή) και κατάληξη το Σύνταγμα, όπου θα ακολουθήσει πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων, δρομολογούνται τα εξής πούλμαν για Μαραθώνα:

  • Η ΕΕΔΥΕ, στις 6.45 π.μ., από την πλατεία Κάνιγγος.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ιλίου, στις 6.45 π.μ. από το δημαρχείο Πετρούπολης, στις 7 π.μ. από ΟΤΕ Ιλίου και στις 7.10 π.μ. από Αγ. Αναργύρους («Goody's»).
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλανδρίου, στις 7 π.μ., από πλατεία Χαλανδρίου (πάρκινγκ).
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Σμύρνης, στις 3.30 μ.μ., από τη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Ομήρου, προς την Αγ. Παρασκευή.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Να συμμετέχουν μαζικά στην Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 30 Μάη, στις 10.30 μπροστά στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, το φιλειρηνικό λαό της Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Η πορεία θα καταλήξει στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.
  • Εκδήλωση - διάλεξη με θέμα «Οι εξελίξεις στο Αιγαίο υπό το πρίσμα των τελευταίων συναντήσεων κορυφής Ελλάδας και Τουρκίας - Συνδιαχείριση και ΝΑΤΟποίηση», διοργανώνει σήμερα Τετάρτη, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, στις 7 μ.μ., στον κινηματογράφο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (οδός Εθνικής Αμύνης 1). Θα μιλήσει ο Γιάννης Ντουνιαδάκης υποναύαρχος ε.α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

ΑΚΤΙΟ

Στο Ακτιο χτυπά το ερχόμενο Σάββατο 29 Μάη ο αντιιμπεριαλιστικός σφυγμός της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλούν σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στη ΝΑΤΟική βάση στο Ακτιο, απ' όπου θα ξεκινήσει η Πορεία Ειρήνης προς τη Βόνιτσα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σήμερα Τετάρτη θα γίνουν οι Πορείες Ειρήνης στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας:

  • Στη Λάρισα, στις 6.30 μ.μ. (από το χώρο του μαρτυρίου στο Μεζούρλο μέχρι την πλατεία Ταχυδρομείου, όπου θα γίνει αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση).
  • Στη Μαγνησία, στις 7 μ.μ. (από την πλατεία Ανακασιάς στην παραλία του Βόλου).
  • Στην Καρδίτσα, στις 7 μ.μ. (από το Σταυρό μέχρι την κεντρική πλατεία).
  • Στα Τρίκαλα, στις 7 μ.μ. (από την πλατεία Αγίας Μονής μέχρι την πλατεία Ρήγα Φεραίου).

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση, αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Μ. Αντύπα και Σ. Βενιζέλου) με θέμα «Οικονομική κρίση και εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα». Θα μιλήσουν τα μέλη της ΚΕΘΑ, Μιχάλης Σοφικίτης, ταξίαρχος ε.α. και Νίκος Τζοβλάς, αξιωματικός ΠΝ ε.α.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Εκδήλωση με θέμα «Οικονομική κρίση - ΝΑΤΟικές στρατιωτικές δαπάνες της χώρας - Αιγαίο - Ελληνοτουρκικά», διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου, η ΠΕΑΕΑ Κερατσινίου και οι γυναικείοι σύλλογοι «Η Στοργή του Παιδιού» και «Η Κυψέλη». Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη στα Ταμπούρια (Βενιζέλου και Λ. Δημοκρατίας). Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ