Πέμπτη 20 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Το μήνυμα της ειρήνης και της αλληλεγγύης μέσα από το ποδόσφαιρο δίνουν Απόλλων Σμύρνης και η Παλαιστινιακή Αρχή στην Ελλάδα. Ο ιστορικός σύλλογος θα διαθέσει το γήπεδό του για τη διεξαγωγή ενός φιλικού ανάμεσα στις ομάδες «Free Palestine» της παλαιστινιακής παροικίας στην Αθήνα, που θα πλαισιωθεί από ενέργεια και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές (ανάμεσα τους και οι Μανωλάς, Τσιάρτας, Μαραγκός και Μπατίστα), και την «Hasta la vistoria siempre» της ομάδας των Ελλήνων καλλιτεχνών, εργαζόμενων και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών ανάμεσα τους και του Απόλλωνα. Ο αγώνας θα δοθεί με την ευκαιρία της 62ης επετείου της «Νάκμπα» (του διαμελισμού της Παλαιστίνης και του ξεριζωμού το 1948 από τους ισραηλινούς). Η εκδήλωση αυτή θα γίνει στις 26/5 στις 7 μμ στο γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας» του ΓΣ Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης, Αριστείδης Καμάρας, σε χτεσινή συνέντευξη κάλεσε τον κόσμο να δώσει βροντερό «παρών» στο γήπεδο. Εχοντας δίπλα του τον πρέσβη της Παλαιστίνης, Σαμίρ Αμπού Γκαζαλέ, ο πρόεδρος του συλλόγου μίλησε για τη σημασία της συγκεκριμένης εκδήλωσης, παραλληλίζοντας τα προβλήματα των Παλαιστινίων με ανάλογους ξεριζωμούς από τη Μικρά Ασία, αλλά και την Κύπρο, που εξακολουθεί να είναι διχασμένη. Για την «Hasta la Victoria Siempre» μίλησε ο Γιάννης Παυλίδης, ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα συμμετέχει θέλοντας να εκφράσει την αλληλεγγύη της στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο αγώνα για ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Η συγκεκριμένη ομάδα δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια εκφράζοντας τη συμπαράστασή της σε αγωνιζόμενους λαούς, όπως το λαό της Κούβας ενάντια στο βάρβαρο αποκλεισμό από τις ΗΠΑ.

Στη σύντομη καλλιτεχνική εκδήλωση θα τραγουδήσουν ο Λάκης Χαλκιάς και ο Βασίλης Λέκκας, ενώ στο ημίχρονο του αγώνα το χορευτικό συγκρότημα της παλαιστινιακής παροικίας θα παρουσιάσει παλαιστινιακούς παραδοσιακούς χορούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ