Πέμπτη 20 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ - ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
Μνημόνιο για την εξοικείωση των νέων με τους μηχανισμούς καταστολής!

Θέλουν να δηλητηριάσουν συνειδήσεις νεολαίων ότι είναι χρήσιμο να συνεργάζονται με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς

Motion Team

Θέλουν να δηλητηριάσουν συνειδήσεις νεολαίων ότι είναι χρήσιμο να συνεργάζονται με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς
Τριετές μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς με στόχο την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την εξοικείωση των νέων με το ...έργο των Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτό ανακοινώθηκε χτες από τον ΓΓ Δημόσιας Τάξης Γρηγόρη Τασσούλα και τον ΓΓ Νέας Γενιάς Γιάννο Λιβανό.

Συγκεκριμένα, στο μνημόνιο αναφέρεται ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα «προσφέρει» εκπαιδευτικά προγράμματα μη τυπικής και άτυπης μάθησης «σε οργανωμένες ομάδες νέων - τοπικά συμβούλια νέων, εθνικό συμβούλιο νεολαίας κλπ. - σε τομείς της αρμοδιότητάς του για την εξοικείωση της ελληνικής νεολαίας με το αντικείμενο και το έργο των Σωμάτων Ασφαλείας». Ομολογούν ότι θέλουν να κατασκευάσουν χαφιέδες, ότι θέλουν να διαμορφώσουν συνειδήσεις στους νέους, ότι είναι αναγκαιότητα να συνεργάζονται με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους και να θεωρούν ότι είναι χρήσιμο για την κοινωνία να συνεργάζονται με την αστυνομία. Τέτοιες μεθοδεύσεις είναι επικίνδυνες για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Είναι ενταγμένες στη λογική της ετοιμότητας των κατασταλτικών μηχανισμών για να χτυπούν το εργατικό λαϊκό κίνημα, να αποτρέπουν τους λαϊκούς αγώνες και τη ριζοσπαστικοποίηση. Και πρέπει να αποκρουστούν συνολικά από τους νέους και το λαό.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει καθιερώσει τη λεγόμενη «συμμετοχικότητα στην άσκηση της αντεγκληματικής πολιτικής» με τη «συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικού ενδιαφέροντος από τους τοπικούς φορείς». Στόχος της πολιτικής αυτής είναι αφ' ενός η καλλιέργεια της αντίληψης ότι χρειάζεται η ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών δήθεν για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Στα πλαίσια αυτά αναζητούνται «συνεργάτες» που θα βοηθήσουν τις αρχές, δηλαδή χαφιέδες. Επιπλέον, η ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων πρόληψης της παραβατικότητας εξυπηρετούν τον ίδιο στόχο, ενώ στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι απόπειρες ίδρυσης σωμάτων εθελοντών φύλαξης στα πλαίσια των δήμων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ