Τετάρτη 19 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το πραγματικό δίλημμα είναι: Ψήφος ανυπακοής ή υποταγής

Κάλεσμα στους φοιτητές, με την ψήφο τους σήμερα, να δηλώσουν την καταδίκη της βάρβαρης πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ, να στηρίξουν και να οργανώσουν τους αγώνες για την ανατροπή της, απηύθυναν οι εκπρόσωποι του ΜΑΣ στη Θεσσαλονίκη, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες. Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, το πραγματικό δίλημμα είναι ψήφος υποταγής σε ΠΑΣΠ - ΔΑΠ και μοιρολατρίας σε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΕΑΑΚ, ή ψήφος ανυπακοής και ενίσχυσης του ΜΑΣ, με πιο δυνατή την ΠΚΣ.

Οι εκπρόσωποι του ΜΑΣ, Φοίβος Καρακώστας και Τατιάνα Μάτζιου, κάλεσαν τους φοιτητές και σπουδαστές που είναι παιδιά εργατικών - λαϊκών οικογενειών να απαντήσουν με την ψήφο τους, καταδικάζοντας τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και των κολαούζων τους στις σχολές, το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΠ - ΔΑΠ και τους απεργοσπάστες συνοδοιπόρους τους ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΕΑΑΚ.

Κατήγγειλαν ότι ετοιμάζεται όργιο νοθείας

Οπως κατήγγειλαν, ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, προσπαθούν να κλέψουν την ψήφο των φοιτητών και σπουδαστών, με ρουσφέτια, συνδιαλλαγές με καθηγητές, σημειώσεις, κάθε είδους ...κεράσματα και εκδρομές στις Μυκόνους, ακόμα και με άγριους εκβιασμούς. Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, φοιτητές καταγγέλλουν ότι μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τους απειλούσαν ότι αν συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν δουλειά, δεν θα μπορέσουν να περάσουν κανένα μάθημα. Στη Νομική του ΑΠΘ, στελέχη της ΠΑΣΠ - είναι πρώτη δύναμη - έβρισκαν μέλη του ΜΑΣ, υποψηφίους και ψηφοφόρους της ΠΚΣ και τους έλεγαν να μην πάνε στις φοιτητικές εκλογές «γιατί θα γίνεται χαμός», προσπαθούσαν να τους τρομοκρατήσουν! Τους έλεγαν ακόμα να ψηφίσουν «καλύτερα ΔΑΠ». Οταν το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε στα αμφιθέατρα της σχολής από μέλη του ΜΑΣ, οι νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ απάντησαν με τραμπουκισμούς, ύβρεις, προσωπικές επιθέσεις.

Πρόσθεσαν επίσης πως όταν το μαύρο μπλοκ των παρατάξεων ΠΑΣΠ - ΔΑΠ - ΑΡΕΝ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) - ΕΑΑΚ δεν μπορεί να «κλέψει» την ψήφο, καλλιεργεί την αποχή, και όταν δεν φτάνουν όλα τα παραπάνω, αλλοιώνει το αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, αλλάζουν εκλογικούς κανονισμούς ώστε τα λευκά να προσμετρώνται στις ψήφους της πρώτης δύναμης αν αυτή είναι η ΠΑΣΠ ή η ΔΑΠ, κρύβουν εκλογικούς καταλόγους για να μπορεί να ψηφίζει όποιος να 'ναι αρκεί να έχει ένα χαρτί που εξασφαλίζουν πολλές φορές μέσα από γραμματείες με τη βοήθεια καθηγητών. Είναι έτοιμοι για ένα όργιο νοθείας!

Ενδεικτικά, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μια μέρα πριν τις φοιτητικές εκλογές, όλοι μαζί (ΠΑΣΠ - ΔΑΠ - ΑΡΕΝ - ΕΑΑΚ) συμφώνησαν κρυφά, να μη δοθούν εκλογικοί κατάλογοι στις φοιτητικές παρατάξεις. Για την ακρίβεια κατήγγειλαν ότι τους εκλογικούς καταλόγους είχε το δικαίωμα να τους έχει μόνο ένα συγκεκριμένο στέλεχος της ΔΑΠ, με την άδεια του πρύτανη. Ούτε καν οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια (των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ) που κατατέθηκαν δεν μπορούσαν να ελεγχθούν για το κατά πόσο είναι πραγματικοί φοιτητές ή... «φαντάσματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ