Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Καμπανάκι» στους εργαζόμενους

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

«Ολα τα σχέδια στήριξης για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη ήταν για να κερδίσουμε χρόνο, ώστε να διευθετηθούν οι διαφορές στην ανταγωνιστικότητα και στα ελλείμματα των χωρών της Ευρωζώνης», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας την Κυριακή σε συνέδριο της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (DFB).

Επί της ουσίας όμως η Γερμανίδα καγκελάριος απευθυνόταν στους Γερμανούς εργαζόμενους ειδικά υπό το πρίσμα της ήττας του κυβερνώντος συνασπισμού της Ρηνανίας - Βεστφαλίας και της απώλειας της πλειοψηφίας στην Ανω Βουλή καθώς περισσότερο από ποτέ χρειάζεται τη «συναίνεσή τους» για την αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται και στη Γερμανία.

Εξάλλου, μία μέρα πριν η Αγκελα Μέρκελ, μέσω συνέντευξής της στην εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», είχε προειδοποιήσει ότι για την ...ανόρθωση των δημόσιων οικονομικών της η Γερμανία θα πρέπει να κάνει «πολύ δύσκολες επιλογές», ενώ μία μέρα πριν, την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην ετήσια οικουμενική σύνοδο μεταξύ καθολικών και προτεσταντών στη Γερμανία, τόνισε ότι οι Γερμανοί «δεν μπορούν να ζουν για πάντα πάνω από τις δυνατότητές τους».

Προφανώς η Αγκελα Μέρκελ, υπηρετώντας το κεφάλαιο, ουδεμία αναστολή έχει, παρά την απώλεια της πλειοψηφίας στην Μπούντεσρατ, να επιβάλει το «κυβερνητικό πρόγραμμα» «σκληρών διαρθρωτικών αλλαγών», όπως τη μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας, περικοπές στις δημόσιες δαπάνες μέχρι 10 δισεκατομμύρια το χρόνο, κ.ά.

Σταθερά στη διαχείριση

Η αναμενόμενη αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Linke) πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο δεύτερο συνέδριό του που πραγματοποιήθηκε στο Ροστόκ. Το συνέδριο εξέλεξε συμπροέδρους την Ανατολικογερμανίδα Γκεζίνε Λοτς και τον Δυτικογερμανό Κλάους Ερνστ. Απαράλλαχτη μένει η ίδια διαχειριστική γραμμή, εξωραϊσμού του καπιταλισμού. Χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις της Λοτς ότι «δεν αρκεί να ασκούμε κριτική» αλλά «στόχος μας πρέπει να είναι να αλλάξουμε τη χώρα» μέσα από κυβερνήσεις συνασπισμού. Τα αντιλαϊκά προγράμματα λιτότητας σε συμμαχικές κυβερνήσεις με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα στα κρατίδια του Βερολίνου και του Βραδεμβούργου είναι η καλύτερη απόδειξη του πόσο επικίνδυνος είναι για το λαό ο οπορτουνισμός της «Λίνκε», πρωτεργάτη του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και συνοδοιπόρου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμασίες και παζάρια για το Brexit(2018-09-07 00:00:00.0)
Ξεκίνησε χτες το εσωκομματικό δημοψήφισμα των Σοσιαλδημοκρατών(2018-02-21 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι συζητήσεις στο SPD ενόψει του συνεδρίου του(2018-01-19 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι «ζυμώσεις» για σχηματισμό κυβέρνησης(2017-11-28 00:00:00.0)
«Ξαναζεσταίνουν» το ευρωσύνταγμα(2006-06-15 00:00:00.0)
Τεστ για Μέρκελ οι εκλογές σε τέσσερα κρατίδια(2006-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ