Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο λαός να καταδικάσει τον αντιλαϊκό «Καλλικράτη»

Να καταδικάσει στο σύνολό του το πρόγραμμα «Καλλικράτης» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τις αντιδραστικές ρυθμίσεις που αυτό προωθεί, καλεί το λαό του Νομού Θεσσαλονίκης η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

«Ο "Καλλικράτης" δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανένα οξυμένο πρόβλημα προς όφελος του λαού, τονίζεται στην ανακοίνωση. Στην πραγματικότητα διαμορφώνει μηχανισμούς για την καλύτερη υλοποίηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων σε όλους τους τομείς, με όχημα την Τοπική Διοίκηση. Είναι ψέμα ότι ενισχύει την αποκέντρωση, αντίθετα ενισχύει το αστικό κράτος προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

«Τις μέρες αυτές, συνεχίζει η ανακοίνωση, βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες κινητοποιήσεις, που υποκινούνται βασικά από δημάρχους προσκείμενους σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και εστιάζονται στα όρια ή στις έδρες των νέων δήμων. Πρόκειται για καθαρό αποπροσανατολισμό. Ολες ανεξάρτητα οι Δημοτικές αρχές της περιοχής μας που υποκριτικά αντιδρούν, έβαλαν πλάτη να περάσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές, δε θίγουν στο ελάχιστο τη βασική φιλοσοφία και τις στοχεύσεις του "Καλλικράτη", στέκονται μόνο στη χωροταξική διαίρεση. Εξάλλου, όπως και με τον "Καπποδίστρια" έτσι και τώρα, υπάρχει ομοφωνία από τους δημάρχους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ - ΛΑ.Ο.Σ. κι αυτό αποτυπώνεται περίτρανα στα ψηφίσματα της ΚΕΔΚΕ».

Η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει το αντιλαϊκό κατασκεύασμα και καλεί τους εργαζόμενους να μην εγκλωβιστούν στις αντιπαραθέσεις για τις έδρες και τα όρια των δήμων, για το πώς τα νέα σχήματα θα είναι πιο λειτουργικά. Να μην πέσουν στην παγίδα που για ψηφοθηρικούς ή άλλους λόγους στήνουν οι διάφοροι Δήμαρχοι.

«Μέσα από ποικίλες μορφές (λαϊκές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις) να απορρίψουν τον «Καλλικράτη». Να αποδοκιμάσουν τους Δημάρχους και τις Δημοτικές Αρχές και τις αντιλαϊκές επιλογές που υπηρετούν. Να εντείνουν τους αγώνες τους συνολικά ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές που πλήττουν το εισόδημα και τα δικαιώματά τους. Να συνδυάσουν την πάλη τους με την προοπτική για αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας. Να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ