Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φτηνοί αυτοί, φτηνή και η λάσπη τους

«

Είναι πραγματικά παράδοξο, και καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, όταν η κ. Παπαρήγα αρνήθηκε να προσέλθει στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητηθούν συγκεκριμένα θέματα διαφάνειας του πολιτικού συστήματος, προτιμά να συσκέπτεται με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαρά. Αυτές οι παραδοξότητες είναι ενέργειες των κομμάτων της Αριστεράς, που στερούνται σοβαρής επιχειρηματολογίας. Νομίζω ότι θα πρέπει τα κόμματα της Αριστεράς να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί προτιμούν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Αυτά έλεγε χτες στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαβάζοντας προφανώς το ίδιο ραβασάκι με το ΛΑ.Ο.Σ.. Το γεγονός εξάλλου ότι αντέδρασαν σε κοινή γραμμή με το ΛΑ.Ο.Σ., επιβεβαιώνει στο ακέραιο τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί κολαούζων του ΠΑΣΟΚ. Αναρωτιέται ο Πεταλωτής γιατί το ΚΚΕ δεν πήγε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Κοροϊδεύει το λαό. Το ΠΑΣΟΚ έκανε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και πέρασε στη Βουλή τροπολογία με την οποία ο υπουργός Οικονομικών δεν είναι υποχρεωμένος να φέρνει στη Βουλή για ψήφιση τα όσα συνυπογράφει με την ιμπεριαλιστική τρόικα. Το ΚΚΕ, ενώ είχε δηλώσει οτι θα συμμετέχει στη σύσκεψη, αντέδρασε σ' αυτή την κατάπτυστη ενέργεια και γι' αυτό δεν πήγε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Η κυβέρνηση επιχειρεί μάταια να διαγράψει από το μυαλό του λαού την αθλιότητά της και το γεγονός ότι καταπατά ακόμα και αυτούς τους θεσμούς της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Γι' αυτό επιτίθεται στο ΚΚΕ για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας συνειδητά ψέματα.

Ο Πεταλωτής εγκαλεί το ΚΚΕ επειδή δέχτηκε το αίτημα Σαμαρά για μια τυπική συνάντηση. Το ΚΚΕ δεν παίζει με τις εντυπώσεις, δεν κάνει πολιτική με βάση τη συγκυρία. Τον Ιούνη του 2006, όταν ο Γ. Παπανδρέου, σαν επικεφαλής τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε ανάλογο αίτημα για συνάντηση με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το ΚΚΕ δέχτηκε. Η συνάντηση έγινε στις 9 του Ιούνη στον Περισσό. Τα ξέρει αυτά ο Πεταλωτής. Οπως ξέρει ότι το ΚΚΕ έχει σταθερό μέτωπο απέναντι και στους δύο, στην αντιλαϊκή στρατηγική που υπηρετούν. Η σπέκουλα που επιχειρούν σε βάρος του Κόμματος είναι πολύ φτηνή και δείχνει ότι δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα να αντιπαρατεθούν μαζί του. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα, να εγκαταλείψουν τα αστικά κόμματα και να συστρατευτούν με το ΚΚΕ. Είναι μονόδρομος για την ίδια τη ζωή των οικογενειών τους.


Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ