Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΡΓΙΣΙΑ
Φυλάκισαν τον Πρόεδρο του ΚΚ

Οι νέες αρχές της Κιργισίας συνέλαβαν και φυλάκισαν, μέσω αυτόφωρου, σε δύο μήνες φυλάκιση τον Ισχάκ Μασαλίεφ, Πρόεδρο του Κόμματος Κομμουνιστών της Κιργισίας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του.

Να σημειωθεί πως ο Ι. Μασαλίεφ είχε προληπτικά συλληφθεί στις 12/5, πριν τα τελευταία αιματηρά γεγονότα, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, για να ξανασυλληφθεί στις 14/5.

Οι αρχές της Κιργισίας κατηγορούν τον Μασαλίεφ ως έναν από τους διοργανωτές των αιματηρών ταραχών στα νότια της χώρας «με στόχο την κατάληψη της εξουσίας».

Ο δικηγόρος του Ι. Μασαλίεφ, Κεϊράτ Ζαγκιμπάεφ, δήλωσε πως η σύλληψη είναι πολιτική δίωξη και πως σε όλη την ποινική διαδικασία δεν έγινε ξεκάθαρο με βάση ποια άρθρα του ποινικού κώδικα καταδικάστηκε σε δίμηνη φυλάκιση ο Ι. Μασαλίεφ.

Μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές απαίτησαν στις 17/5 την αποφυλάκιση του Ι. Μασαλίεφ σε κινητοποίηση που διοργάνωσαν στην πρωτεύουσα Μπισκέκ. Αντισυγκέντρωση επεδίωξαν να οργανώσουν οπαδοί του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, που στηρίζει την λεγόμενη «Προσωρινή κυβέρνηση».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ