Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
15 ΜΑΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποκαλυπτική η σιωπή των ΜΜΕ

Για μια ακόμα φορά, ο αστικός Τύπος απέδειξε την εχθρότητά του απέναντι στο ΚΚΕ, «θάβοντας» το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο του περασμένου Σαββάτου στην Αθήνα. Η συγκλονιστική σε όγκο και παλμό διαδήλωση δεν αποτέλεσε άξια λόγου είδηση. Η ταξική τους αναφορά πρυτάνευσε και αντιμετώπισαν αυτήν την κινητοποίηση σαν να μην υπήρξε ποτέ. Δε θα περιμέναμε ποτέ απ' τα ΜΜΕ που ανήκουν στην πλουτοκρατία να γίνουν αναμεταδότες του περιεχομένου και των μηνυμάτων αυτής της κινητοποίησης, διαμετρικά αντίθετων προς τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους, ωστόσο η πλήρης αποσιώπησή της ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης.

Η στάση τους επιβεβαιώνει την ανησυχία που προκαλεί στην άρχουσα τάξη η απήχηση της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, η ικανότητά του να συσπειρώνει και να κινητοποιεί. Και, φυσικά, επιβεβαιώνει το ρόλο των στρατευμένων στην υπηρεσία της ιδιοκτησίας τους, ΜΜΕ, ρόλος χειραγώγησης του λαού, δηλητηρίασης των λαϊκών συνειδήσεων με ψεύτικα εκβιαστικά διλήμματα και αποσιώπησης των θέσεων και προτάσεων του ΚΚΕ για φιλολαϊκή διέξοδο, ρόλος που συμβάλλει στο πέρασμα με τις λιγότερες δυνατόν αντιδράσεις της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το «πέπλο» σιωπής, όμως, που άπλωσαν είναι ανίκανο να συγκρατήσει τη δυναμική αυτής της κινητοποίησης. Τα μηνύματά της ήδη έχουν φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και γίνονται «μαγιά» για τις μάχες που έρχονται. Η σιωπή τους ήταν αυτή τη φορά «εύγλωττη» και «φλύαρη».

Οι μόνες δύο εφημερίδες που έγραψαν κάτι για το συλλαλητήριο ήταν η «Ελευθεροτυπία» και ο «Αδέσμευτος Τύπος». Η πρώτη ανήγγειλε την είδηση στην πρώτη σελίδα, ερμηνεύοντας το συλλαλητήριο σαν «Επίδειξη Δύναμης» του ΚΚΕ! Στη σελίδα 5, φιλοξενεί το σχετικό θέμα, με τίτλο «Επίδειξη δύναμης με ομιλία Παπαρήγα σε ογκώδες συλλαλητήριο - ΚΚΕ: Πρόταση εξουσίας με "λαϊκή οικονομία"». Τη φωτογραφία του συλλαλητηρίου που δημοσιεύει πλαισιώνουν ορισμένα αποσπάσματα απ' την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα και το ρεπορτάζ κλείνει με τη φράση «ακολούθησε μια ιδιαίτερα μεγάλη σε όγκο και παλμό πορεία από Πατησίων και Σταδίου προς τη Βουλή και από την Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια».

Ο «Αδέσμευτος Τύπος» δημοσιεύει μια φωτογραφία με λεζάντα «από το εντυπωσιακό σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Πεδίο του Αρεως».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ