Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Παραμένουν χωρίς δουλειά 6 εργαζόμενοι

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και των δημοτικών διοικήσεων που σε απόλυτη σύμπνοια και συναίνεση εφάρμοσαν και εφαρμόζουν την πολιτική των ελαστικών σχέσεων εργασίας, αναδείχθηκαν εκ νέου χτες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, οπότε και έγινε γνωστό ότι έξι συμβασιούχοι έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν για παραμονή στην εργασία τους.

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων, κατά τη συζήτηση στο δικαστήριο της αίτησης προσωρινής διαμονής στην εργασία, ο δικηγόρος του δήμου κατέθεσε ότι η ΔΑΕΜ (Δήμος Αθηναίων Επιχείριση Μηχανογράφησης) δεν τους χρειάζεται άλλο. Το ίδιο περίπου υποστήριξε χτες και η πρόεδρος της ΔΑΕΜ, Κ. Κατριβάνου, λέγοντας ότι το έργο το οποίο είχαν προσληφθεί να εκτελέσουν οι έξι εργαζόμενοι, μέσω της προγραμματικής σύμβασης ΔΑΕΜ, Περιφέρειας Αττικής και Υπουργείου Εσωτερικών, έληξε στα τέλη Μάρτη, όπως και οι συμβάσεις έργου που είχαν υπογράψει. «Δεν υπάρχει αντικείμενο απασχόλησης, ούτε πιστώσεις που να καλύπτουν τους εργαζόμενους», είπε χαρακτηριστικά η Κ. Κατριβάνου. Μάλιστα, επειδή οι εν λόγω εργαζόμενοι της ΔΑΕΜ ήταν αποσπασμένοι στην Περιφέρεια Αττικής, επιχειρήθηκε να αποσιωπηθούν οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής.

Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Στ. Λάμπρου, ο οποίος και έβαλε το θέμα στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, τόνισε ότι είναι απαράδεκτο εξουσιοδοτημένος από το δήμο ή τη ΔΑΕΜ δικηγόρος να δηλώνει ότι δε χρειάζονται οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα αυτοί να χάνουν τα ασφαλιστικά μέτρα. Οταν, μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος, Ν. Κακλαμάνης, έλεγαν ότι πολιτική βούληση της διοίκησης είναι να παραμείνουν όλοι οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους.

Να σημειώσουμε ότι ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν και άλλοι εργαζόμενοι της ΔΑΕΜ, οι οποίοι και τα κέρδισαν, που σημαίνει ότι παραμένουν στη δουλειά τους, μέχρι αυτά να εκδικαστούν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ