Σάββατο 15 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Να αξιοποιηθεί ο πλούτος του λαού για την ευημερία του

Περιοδεία στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού έκανε χτες το μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

«Οσο τα καράβια και γενικότερα τα βασικά μέσα παραγωγής παραμένουν στα χέρια των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, του μεγάλου κεφαλαίου θα λειτουργούν με κριτήριο το κέρδος και θα χειροτερεύουν τις συνθήκες ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας και μόνο δεινά θα υπάρχουν για τους εργαζόμενους». Οι τεκμηριωμένες προτάσεις του ΚΚΕ, για το δρόμο που πρέπει να τραβήξει η εργατική τάξη, οι εργάτες στεριάς και θάλασσας, που είναι και οι παραγωγοί του τεράστιου πλούτου, για να έχουν τη ζωή που τους αξίζει, κατατέθηκαν χτες στους ναυτεργάτες που φοιτούν στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού, από τον Γιώργο Τούσσα ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, ο οποίος απηύθυνε ταυτόχρονα το κάλεσμα της μαζικής συμμετοχής των ναυτεργατών στο σημερινό συλλαλητήριο του Κόμματος.

Οι ναυτεργάτες υποδέχτηκαν τον Γ. Τούσσα με συγκέντρωση που έγινε στο κυλικείο του ΚΕΣΕΝ, ενώ μαζί του ήταν μέλη του προεδρείου της ΠΕΜΕΝ. Στη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε η οργή των ναυτεργατών για τη σφοδρή επίθεση που δέχονται με την απελευθέρωση (άρση του καμποτάζ) που προωθεί η κυβέρνηση στις εσωτερικές θαλάσσιες συγκοινωνίες, με τη βίαιη ανατροπή των κοινωνικοασφαλιστικών τους κατακτήσεων. Δεν ήταν λίγοι οι ναυτεργάτες, ακόμα και πριν ξεκινήσει η συζήτηση, που ανέφεραν μεταξύ τους στα πηγαδάκια «πρέπει να ξεσηκωθούμε δε γίνεται αλλιώς».

Ο Γ. Τούσσας επισήμανε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις, συνολικά οι αγώνες που αναπτύσσονται από τους ναυτεργάτες αυτήν την περίοδο, ενάντια στην επίθεση που δέχονται στο σύνολο των συγκροτημένων εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων από τους εφοπλιστές και τα πολιτικά τσιράκια τους, «για να έχουν δύναμη είναι ανάγκη να έχουν προσανατολισμό την ικανοποίηση συνολικά των σύγχρονων αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας. «Εδώ πρέπει να γίνει άλμα στη συνείδηση», πρόσθεσε και συνέχισε: «Η πολύχρονη πείρα, μας δείχνει ότι κάθε κατάκτηση θα είναι επισφαλής» στα πλαίσια της αντιλαϊκής, φιλομονοπωλιακής πολιτικής. «Οι ναυτεργάτες - τόνισε - πρέπει να κόψουν τον ομφάλιο λώρο με τα αστικά κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ - επιστράτευση και ξύλο το 2002 από το ΠΑΣΟΚ, επιστράτευση το 2006 από τη ΝΔ - με τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Να συστρατευτούν με το ΚΚΕ, με το ταξικό εργατικό κίνημα. Να αναβαθμιστεί η πάλη. Πάλη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο ΕΕ, ΔΝΤ, κυβέρνησης, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και πάλη ώστε αυτός ο πλούτος που παράγεται από τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να περάσει στα χέρια τους, που είναι και οι παραγωγοί και να αξιοποιηθεί για τη λαϊκή ευημερία. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ