Σάββατο 15 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΝΟΜΑ έκρινε το Ε' Τμήμα του ΣτΕ τα τέσσερα ΠΔ του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ίδρυση τεσσάρων νέων Εφετείων, σε Ηράκλειο Κρήτης, Χαλκίδα, Αγρίνιο και Μυτιλήνη. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο θεωρεί ότι βασίστηκαν σε παρωχημένη γνωμοδότηση αξιολόγησης δεδομένων της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που εκδόθηκε το Μάρτη του 2008. Το ΣτΕ σημειώνει ότι τα ΠΔ δε δίνουν απάντηση στο θέμα της στελέχωσης και του κόστους λειτουργίας των νέων Εφετείων και αρκούνται σε «γενικές σκέψεις», ενώ δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια τάση δημιουργίας νέων Εφετείων. Πρέπει να σημειώσουμε ότι η περίπτωση του Εφετείου Μυτιλήνης είναι διαφορετική, καθώς όλα τα νησιά του Αιγαίου καλύπτονται από τα Εφετεία Σύρου και Ρόδου, με όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται στην απόδοση της Δικαιοσύνης στους νησιώτες του Αιγαίου.

ΑΓΩΓΗ κατά του προέδρου της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου κατέθεσε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με την καταγγελία που έκανε πρόσφατα ο επιχειρηματίας για τα 50 εκατομμύρια δραχμές που είχε προσφέρει ως χορηγία πριν από περίπου μία δεκαετία για την αποκατάσταση των καμένων στη Σάμο.

ΗΣΑΠ: Αλλαγές στα δρομολόγια του ηλεκτρικού, αναμένονται αύριο και τη Δευτέρα 17 Μάη στο τμήμα Ανω Πατήσια - Ειρήνη, λόγω των εργασιών ανακαίνισης στο τμήμα της γραμμής. Το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται από τη λεωφορειακή γραμμή της ΕΘΕΛ Χ15. Η αφετηρία της γραμμής θα είναι επί της Αγίας Λαύρας στη στάση «Αγία Βαρβάρα» και το τέρμα της επί της Νερατζιωτίσσης απέναντι από την είσοδο του σταθμού «Ειρήνη». Από την Τρίτη 18 Μάη, στο σταθμό της Νέας Ιωνίας οι διερχόμενοι συρμοί προς Κηφισιά (άνοδος), δε θα πραγματοποιούν στάση ενώ η αποβάθρα του ίδιου σταθμού λόγω της αμφιδρόμησης θα επαναλειτουργεί με κατεύθυνση προς Πειραιά (κάθοδος). Θυμίζουμε ότι από τις 29 Μάρτη στάσεις δεν πραγματοποιούνται και στις καθόδους των σταθμών του Αγίου Νικολάου και των Κάτω Πατησίων με κατεύθυνση τον Περαιά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org