Σάββατο 15 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Διαδήλωσαν για αποκλειστικά δημόσια Υγεία

Tην απαίτησή τους για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας διατράνωσαν γιατροί και άλλοι εργαζόμενοι του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Τρικάλων και εκπρόσωποι φορέων του νομού, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, χτες το μεσημέρι, στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. «Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας. Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Οχι στο κλείσιμο του νοσοκομείου. Οχι στο σύμφωνο σταθερότητας» αναγράφονταν στο γιγαντοπανό που ανάρτησαν στο κτίριο. Ζήτησαν, επίσης, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους γιατρούς για τις εφημερίες 6 μηνών.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν ο Γ. Καΐκης, εκπρόσωπος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», ο Ηλ. Ζωγράφος, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Ηλ. Κατσίβελος, πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Τρικάλων, οι οποίοι υπογράμμισαν την επιτακτική ανάγκη να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση του αγώνα, οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα που θίγονται από την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Μιλώντας ο Ν. Νταφούλης, πρόεδρος του Σωματείου Ειδικευόμενων Γιατρών, τόνισε ότι η επίθεση που δέχεται το δικαίωμα στην Υγεία, από κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ θα οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου τομέα, ενώ μεγάλο θα είναι το πλήγμα με την υλοποίηση του σχεδίου «Καλλικράτης». Και υπογράμμισε ότι η διέξοδος βρίσκεται στον αγώνα του λαού, που στο επίκεντρό του θα έχει τη διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας δωρεάν Υγείας για όλους.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Ελένη Κοτούπα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ