Κυριακή 16 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΟΧΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΧΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ που έφυγε πρόωρα από τη ζωή τα μέλη της ΚΟΒ Λιβαδίου προσφέρουν 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του σ. ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Κόλια) από την Καλαμαριά, στέλεχος του ΚΚΕ, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Καλαμαριάς του ΚΚΕ.

Μίμης - Βέτα

Μαρία - Σοφία

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη της μητέρας μου ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΦΕΙΔΑΚΗ και του αγαπημένου φίλου και συντρόφου ΜΗΤΣΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Καίτη Φειδάκη

* Στη μνήμη του σ. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ, οι οργανώσεις Κηπούπολης και Ανθούπολης Περιστερίου του ΚΚΕ, προσφέρουν 150 ευρώ στο Κόμμα.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗ, προσφέρουμε στον «Ρ» 100 ευρώ για τον ένα χρόνο από τον ξαφνικό χαμό του.

Η σύζυγος Ολυμπία

Τα παιδιά: Ηλέκτρα, Σταμάτης, Νίκη

***

Ο σ. Χρήστος Γεωργόπουλος, μέλος του γραφείου της Λέσχης Φίλων και Οπαδών του ΚΚΕ Σίδνεϊ Αυστραλίας, προσφέρει το ποσό των 100 δολαρίων στη μνήμη του συντρόφου ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΗΤΣΙΟΥ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΚΑΛΥΒΑ, από τη Μουριά Τρικάλων, που έφυγε από τη ζωή στις 26 Μάρτη και άφησε μεγάλο κενό στην οικογένειά μας, προσφέρουμε στη ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ 250 ευρώ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη». Ο σύζυγος Αντώνης, τα παιδιά του Γιάννης, Σωκράτης, Βάιος και ο ανιψιός της Βαγγέλης Καλύβας.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μας ΓΙΩΡΓΗ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΟΧΥΛΑ προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 300 ευρώ.

Τα παιδιά και τα εγγόνια

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΑΜΑΡΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από τη Θεσσαλία, η κόρη του προσφέρει 50 ευρώ ενίσχυση στην εφημερίδα του, το «Ριζοσπάστη», συμπαρατασσόμενη στον κοινό αγώνα.

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Ανδρομάχη Σαμαρά, Ν. Σμύρνη

***

ΦΩΤ.

Στις 10.4.10 έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ (το γένος Μακρίδου). Η Δέσποινα γεννήθηκε το 1928 στο χωριό Καρπερό Γρεβενών από αγροτική και αγωνιστική οικογένεια. Στα χρόνια του Εμφυλίου, με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών της, η Δέσποινα Γαβριηλίδου βρέθηκε στη Σ.Δ. Ρουμανίας. Εκεί παντρεύτηκε τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ Γαβριηλίδη Αθανάσιο και δημιούργησαν οικογένεια με 3 παιδιά, τη Φωτεινή, τον Θεμιστοκλή και τον Κώστα. Επαναπατρίστηκε το 1998 και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στη μνήμη της μητέρας μου και στη μνήμη του πατέρα μου που έφυγε από τη ζωή το 1967 στη Ρουμανία, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Νεάπολης.

Ο γιος τους Θεμιστοκλής Γαβριηλίδης, η Αγγελική και η εγγονή Δέσποινα

***

ΦΩΤ.

Στις 13 Απρίλη 2008 «έφυγε» από κοντά μας ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης κι αντάρτης του ΔΣΕ. Γεννήθηκε στο χωριό Οσσα της Λάρισας, από αγροτική οικογένεια. Στα 18 του βγήκε στον ΕΛΑΣ και πήρε μέρος σε μάχες κατά των κατακτητών. Το 1943 γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Στις 5 - 8 - 1946 εντάσσεται στον ΔΣΕ και φτάνει μέχρι το βαθμό του υπολοχαγού. Με τη λήξη του Εμφυλίου βρίσκεται πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη της πρώην ΕΣΣΔ. Επαναπατρίστηκε το 1982 και διέμεινε στο Συκούριο Λάρισας. Μέχρι το τέλος της ζωής του αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Βαγγελιώ, τα παιδιά του Γιάννης, ο γαμπρός του Μιχάλης και τα εγγόνια του Βασούλα και Γιάννης προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Συκουρίου του Κόμματος.

***

ΦΩΤ.

Στις 27 Μαΐου 2010 συμπληρώνονται 11 ολόκληρα χρόνια που έφυγε από κοντά μου ο αγαπημένος μου σύντροφος στη ζωή και τον αγώνα ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΣ. Η υγεία του καταστράφηκε στις φυλακές και τις εξορίες. Στη Μακρόνησο έμεινε αρκετά χρόνια. Η πίστη του, όμως, ήταν μεγάλη και δεν άλλαξε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του.

ΚΟΧΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΟΧΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Μοσχάτου.

Η γυναίκα του Αννα

***

Στη μνήμη του αδερφού του, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που πέθανε το 1963 στην Τασκένδη, και στους αγωνιστές από τη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, ο Διαμαντής Καραντώνης από την Παναγιά Χαλκιδικής, τραυματίας του ΔΣΕ, προσφέρει: 100 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και 100 ευρώ στο ΠΑΜΕ για τους αγώνες που κάνει.

***

ΦΩΤ.

Την 1η Μάη συμπληρώθηκαν 40 μέρες που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή η σύζυγός μου στη ζωή και στον αγώνα, με μια πορεία ταυτισμένη με την πάλη για τα δίκαια του λαού. Πορεύτηκε δίπλα στο ΚΚΕ στο πλευρό του συζύγου της για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, για το σοσιαλιασμό - κομμουνισμό. Γι' αυτά πάλευε στη ζωή της η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (Σούλα).

Στη μνήμη της, προσφέρω στην ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ για το μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

Ο σύζυγος Παύλος

Τα παιδιά: Δημήτρης και Ειρήνη

***

ΦΩΤ.

Πέρασε ένας μήνας από τότε που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ. Ο Παναγιώτης γεννήθηκε στην Ν. Σάντα Κιλκίς το 1931 από γονείς φτωχούς αγρότες. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη, αγωνίστηκε στο πλευρό των ταξικών συνδικάτων. Εγινε από νέος κομμουνιστής, μπορεί να μην οργανώθηκε αλλά πάλεψε για την ανάπτυξη της κομμουνιστικής ιδεολογίας. Δούλεψε σκληρά και ακούραστα μέχρι τον θάνατό του στις γραμμές του Κόμματος, αταλάντευτα. Συμμετείχε ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις του Κόμματος. Οι σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουν στο Κόμμα του το ΚΚΕ 190 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Γαλλικού, αντί για στεφάνι.

Δημήτρης Παπαβασιλόπουλος
Δημήτρης Παπαβασιλόπουλος
Θεοδωρίδης Μίλτος 50 ευρώ, η σύζυγός του 50 ευρώ, Εφραιμίδης Χαρ. 10 ευρώ, Αμαραντίδης Αλ. 20 ευρώ, Χριστοδουλίδου Ολ. 20 ευρώ, Τσορτανίδου Παρ. 15 ευρώ και άλλοι φίλοι του 45 ευρώ.

***

Για τον ένα χρόνο από το χαμό του αγαπημένου ανιψιού μου ΖΛΑΤΑΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, προσφέρω 300 ευρώ για το Αρχείο του ΚΚΕ στην ΚΟΘ.

Α.Π.

***

ΦΩΤ.

Ο ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ πέθανε στις 26/1/2010 και η ΚΟ Πρόνοιας Θεσσαλονίκης προσφέρει στη μνήμη του 200 ευρώ. Γεννήθηκε το 1926. Ηταν μέλος της Εθνικής Πολιτοφυλακής του ΕΛΑΣ. Πήγε εξορία για 2 χρόνια στην Ικαρία, πήρε μέρος στον ΔΣΕ. Από το 1951 έζησε στη Ρουμανία, όπου κατέφυγε, μέχρι το θάνατό του.

***

ΦΩΤ.

«Εφυγε» ο σύντροφος ΠΕΤΚΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις μέσα από τις γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του. Οι διώξεις και οι εξορίες ατσάλωσαν το σύντροφο, που με το λόγο του έπειθε κάθε συνομιλητή του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα του. Αθάνατος.

Στη μνήμη του, η κόρη του και ο γαμπρός του προσφέρουν 100 ευρώ. Αλλα 100 ευρώ προσφέρει η τοπική οργάνωση, η ΚΟ Ν. Ζίχνης Ν. Σερρών όπου ανήκε.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μας ΗΛΙΑΔΗ ΝΕΟΚΟΣΜΟΥ και της μητέρας μας ΗΛΙΑΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και μελών του ΚΚΕ μέχρι το θάνατό τους, τα παιδιά τους Μαρία και Ηλίας προσφέρουμε 100 ευρώ στην Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

ΗΛΙΑΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
ΗΛΙΑΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
***

ΦΩΤ.

Στις 23 Απρίλη 2010 «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ο οποίος παρέμεινε σε όλη του τη ζωή πιστός στις ιδέες και τις αξίες του ΚΚΕ. Οι βαθιά προοδευτικές ιδέες του και ο γνήσιος ανθρωπισμός που τον διέκριναν, τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό, όχι μόνο στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον, αλλά και σε όλους όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Θα ζει για πάντα στις καρδιές μας.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ιλισίων, 100 ευρώ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του Ευτυχία

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* Οι σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουν στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ζωγράφου 70 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στις 17.9.2009 «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΚΑΚΑΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Γεννήθηκε το 1918 στην Ανατολική Θράκη. Ερχόμενος στην πατρίδα Ελλάδα, το 1922, εγκαταστάθηκε στο χωριό Ψαθάδες και μετά στην Κυανή Διδυμοτείχου Εβρου. Εκεί παντρεύτηκε την Αθανασία Κακαράκη, το γένος Πατελάκη και απόχτησαν δύο παιδιά, την Ανθούλα και τον Αποστόλη. Δεν μπόρεσανε να χαρούνε τη ζωή τους, καθώς ο πόλεμος ήρθε και τους χώρισε. Ο Δημήτρης Κακαράκης ήταν από πολυμελή φτωχή αγροτική οικογένεια. Στην Κατοχή αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και, μετά, στον Εμφύλιο, μαχητής του ΔΣΕ, πήρε μέρος σε πολλές μάχες στο Γράμμο - Βίτσι και αλλού. Μετά τη λήξη του Εμφυλίου πέρασε στη Γιουγκοσλαβία και μετά στη Σ.Δ. Ρουμανίας μέχρι που επαναπατρίστηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη, όπου έζησε με την οικογένειά του, τα παιδιά του, τα εγγόνια και δισέγγονά του, τη νύφη και το γαμπρό του.

ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Τα παιδιά του, τα εγγόνια, τα δισέγγονα και τα ανίψια του Γιάννης Τσικάκης και Νίκη Τσικάκη δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο περιοδικό της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

Στις 6 Μάη συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από το 1943, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ. Γεννήθηκε στο Περιβόλι Δομοκού το 1921. Αντάρτης του ΕΛΑΣ, πολέμησε για την απελευθέρωση της πατρίδας και στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ στα Κερδύλλια Σερρών. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία, από το φθινόπωρο του 1949 έως το 1982 που επέστρεψε στην πατρίδα. Συνέχισε τους αγώνες του, ως μέλος της ΚΟ Παύλου Μελά Πολίχνης.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης.

Η γυναίκα του Δέσποινα, τα παιδιά του Βασιλική, Κώστας, Αλίτσια.

Τα εγγόνια του Γιάννης και Δέσποινα

***

ΦΩΤ.

Πάνε 40 μέρες που «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ. Σε θυμόμαστε, σε θυμόμαστε σαν πρότυπο ήθους, συνέπειας, μαχητικότητας, αφοσίωσης και αξιοπρέπειας. Ταγμένος στο Κόμμα σου, το ΚΚΕ, με την πρωτοπόρα δράση σου, με την καθημερινή αγωνιστική στάση σου, έγινες πρότυπο αγωνιστή που υπηρετούσε και καταξίωνε τα οράματα, τα ιδανικά και τις αξίες της εργατικής τάξης. Τιμάμε τη μνήμη σου μέσα στους ταξικούς αγώνες και προσφέρουμε στο ΚΚΕ 330 ευρώ, οι σύντροφοί σου από την ΚΟΒ Ταύρου.

***

ΦΩΤ.

O ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ γεννήθηκε το 1925 στην Τρικοκκιά Γρεβενών από αγροτική οικογένεια. Το 1943 οργανώνεται στην ΕΠΟΝ και το 1944 εντάσσεται στον ΕΛΑΣ και παίρνει μέρος σε πολλές μάχες. Μετά τη Βάρκιζα διώκεται και καταφεύγει στο βουνό. Τον Αύγουστο του 1946 οι χωροφύλακες καίνε το σπίτι του και συλλαμβάνουν την έγκυο σύζυγό του Ρήνα, την οδηγούν στη φυλακή της Λάρισας όπου και αποβάλει μετά τα βασανιστήρια που είχε υποστεί. Προσχωρεί στον ΔΣΕ και εντάσσεται στο Τάγμα του Χρήστου Παπαδόπουλου και αργότερα του Μπαρμπαλιά όπου σε μια επιχείρηση στα Πιέρια τραυματίζεται και συλλαμβάνεται. Οδηγείται στην Ασφάλεια στα Τρίκαλα και βασανίζεται άγρια. Περνά από στρατοδικείο και καταδικάζεται σε ισόβια. Απολύεται το 1963 και συλλαμβάνεται και πάλι στα χρόνια της χούντας. Φυλακίστηκε στις φυλακές Γρεβενών και στα Γιούρα. Μέχρι το θάνατό του στις 10-04-2010 ήταν ενεργό μέλος του ΚΚΕ και παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Η οικογένειά του προσφέρει στη μνήμη του προς τη ΝΕ Γρεβενών το ποσό των 100 ευρώ.


ΦΕΙΔΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΦΕΙΔΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΛΥΒΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΛΥΒΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΗΛΙΑΔΗΣ ΝΕΟΚΟΣΜΟΣ
ΗΛΙΑΔΗΣ ΝΕΟΚΟΣΜΟΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

ΠΕΤΚΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΠΕΤΚΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΣ

ΚΑΚΑΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΚΑΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (Σούλα)
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (Σούλα)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ