Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΑΣΗ προκλήθηκε κατά τη συζήτηση της αγωγής που κατέθεσε ο Θ. Ρουσόπουλος εναντίον των δημοσιογράφων Γ. Βλάχου, Γ. Ντάσκα και Γ. Αυτιά για συκοφαντική δυσφήμηση. Οι τρεις δημοσιογράφοι κατηγορούνται ότι σε εκπομπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου είχαν αποκαλέσει τον τότε υπουργό Επικρατείας «λαμόγιο». Ο Θ. Ρουσόπουλος ζητά αποζημίωση 300.000 ευρώ από τον κάθε δημοσιογράφο για ηθική βλάβη, καθώς υποστηρίζει ότι ακούστηκαν συκοφαντικοί γι΄ αυτόν ισχυρισμοί σχετικά με την περιουσιακή του κατάσταση. Μάρτυρας υπεράσπισης του Θ. Ρουσόπουλου ήταν ο δημοσιογράφος Τ. Τέλογλου. Σύμφωνα με αυτόν, ο πρώην υπουργός Επικρατείας έχασε χρήματα από την ενασχόλησή του με την πολιτική, καθώς όταν εργαζόταν στο ΜΕΓΚΑ ήταν δεύτερος στη μισθολογική πυραμίδα. Για τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού, ο Τ. Τέλογλου είπε, πως από τη στιγμή που ασχολήθηκε με την πολιτική, ο Θ. Ρουσόπουλος απέκτησε δύο σπίτια, στο Ψυχικό και στην Πάρο. Επεσήμανε δε ότι οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στην εν λόγω εκπομπή του Γ. Αυτιά, δεν είχαν διασταυρώσει τα στοιχεία.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γ. Αυτιά κατέθεσε ο Γ. Παπαγιάννης, που είπε ότι ήταν υποχρέωση των δημοσιογράφων να ασχοληθούν με τον τρόπο που αποκτήθηκε η περιουσία Ρουσόπουλου καθώς εκείνη την περίοδο μόλις είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Για τον Γ. Βλάχο, κατέθεσε ο πρώην υπουργός, Σ. Τσιτουρίδης. Χαρακτήρισε άδολο και με υψηλή κοινωνική ηθική τον Γ. Βλάχο και υποστήριξε ότι στην επίμαχη εκπομπή έκανε μία κριτική, λέγοντας ότι ένα πολιτικό πρόσωπο που φέρεται να πλουτίζει κατά τη διάρκεια της πολιτικής διαδρομής του αποτελεί πρόβλημα.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Το εργατικό τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε αντισυνταγματική νομοθετική ρύθμιση του 2004 που προβλέπει ότι μπορούν να απολυθούν πριν τη λήξη της θητείας τους και χωρίς αποζημίωση τα επιτελικά και διευθυντικά στελέχη των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), τα οποία ανήκουν στο κράτος ή έχει συμμετοχή 51%. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για οριστική κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ