Παρασκευή 7 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ολο και πιο καθαρό το τοπίο

Δεν είχαμε αμφιβολία, η επόμενη μέρα, όμως, έκανε ακόμα πιο ισχυρή την ανάλυσή μας, όχι μόνο για το ποιος έχει συμφέρον να στήνει τόσο σκληρές προβοκάτσιες σαν την προχτεσινή, αλλά και ενάντια σε ποιον και γιατί.

Δεν περιμέναμε να δούμε τη χτεσινοβραδινή διαδήλωση του ΠΑΜΕ για να καταλάβουμε (όταν η κεφαλή είχε φτάσει στο «Φιξ», η ουρά ήταν ακόμα στην Ομόνοια, χιλιόμετρα το μήκος). Από το πρωί είχε φροντίσει ο Γ. Παπαχρήστου στα ΝΕΑ να κάνει καθαρό ποιος είναι ο εχθρός για την αστική τάξη και ότι για την αντιμετώπισή του όσο πιο χοντρό είναι το ψέμα, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να περάσει. Αυτό που δεν τόλμησε να υποστηρίξει μέχρι τέλους ούτε ο Καρατζαφέρης (μίλησε προχτές για «σημαίες του ΠΑΜΕ»), το τόλμησε χτες ο Παπαχρήστου. Εγραψε με κατηγορηματικό ύφος ότι «πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τα μέλη του ΠΑΜΕ» «στον όγκο των διαδηλωτών που επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή». Ο Γκαίρινγκ άφησε σπόρο πίσω του.

Γιατί ένα τόσο χοντρό ψέμα; Γιατί η αστική τάξη έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Τα άγρια μέτρα που προωθεί συναντούν καθολική λαϊκή αντίδραση. Ολοι οι μέχρι τώρα μηχανισμοί κατασκευής συναίνεσης έχουν καταρρεύσει. Ολο και περισσότερα τμήματα της εργατικής τάξης αναγνωρίζουν στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) το χώρο συσπείρωσής τους, το χώρο - ασφαλούς αφετηρίας - για την αναγκαία αντεπίθεση.

Η αστική τάξη ξέρει: Το ΚΚΕ, ένας προς έναν οι κομμουνιστές έχουν δώσει, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την ταξική συσπείρωση των εργατών, για την αντιμονοπωλιακή - αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση όλων εκείνων των στρωμάτων του πληθυσμού που πλήττονται βάναυσα από την εφαρμοζόμενη πολιτική. Η αστική τάξη ξέρει: Οτι όσο κι αν αλλάζει τους κυβερνήτες (χτες η ΝΔ, σήμερα το ΠΑΣΟΚ, αύριο ποιος ξέρει...) η απόσταση ανάμεσα στους πάνω και στους κάτω μεγαλώνει. Και παράλληλα γίνεται όλο και πιο ισχυρό το μέτωπο των κοινωνικών δυνάμεων που δεν αντέχουν, που ψάχνουν, επιλέγουν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Κι εκεί συναντούν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ...

Να ανταποκριθούμε ακόμα περισσότερο στη λαϊκή ανάγκη, να τρομάξει ακόμα περισσότερο η αστική τάξη.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ